Citronmåne klassisk
Tidsforbrug: ca. en time
Af min madopskrift
Klassisk lækker citronmåne som bare smager dejligt. Lav en god tyk glasur, hvor der er godt med citronskal og saft, så får du den helt rigtige smag. Mandler giver kagen lidt mere struktur, så der kan sagtens tilsættes dobbelt, hvis dette ønskes.
Du kan evt. bruge gul frugtfarve, hvis du vil have glasur helt gult. Brug en springform på 28 cm.
Ingredienser citronmåne:
- 1 stk. økologisk citron
- 50 gram mandler
- 175 gram smør
- 175 gram sukker
- 2 æg
- 175 gram mel
- 1 stk. bagepulver
Glasur til citronmåne:
- 100 gram smøreost naturel
- 3 spsk. flormelis
- Lidt saft fra økologisk citron
Fremgangsmåde citronmåne:
- Ovnen temperatur sættes til 180 grader.
- Riv skallen af den økologiske citron og pres saften ud.
- Hak mandler i fine små stykker.
- Pisk smør og sukker til en luftig masse og rør derefter æggene forsigtigt i, et af gangen.
- Bagepulver og mel blandes og vend det i dejen sammen med mandler, citronskal og saft.
- Tag en smurt springform og hæld dejen i. Sæt springform i ovnen og bag den i ca. 45 minutter. Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved, er kagen ikke bagt færdig.
- Sættes derefter til afkøling på en rist.
- Rør nu smøreosten og flormelissen sammen og smag til med citronskal og citronsaft.
- Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med revet citronskal.
Prøv også citronmåne med citronglasur
Tips
- Du kan tilsætte vanilje til dejen.
Kommentarer
Ingen kommentarer