Dag og Nat kager opskrift fra de gamle dage
Dag og Nat kager er i familie med hindbærsnitter. Dette er en meget gammel og klassisk kage, som mange kender fra de gode gamle dage.
En meget velsmagende kage, som spises med gaffel eller teske.
Ingredienser Dag og Nat kager:
Mørdej:
- 200 g. hvedemel
- 150 g. smør
- 100 g. sukker
- 1 æg
Linsedej til Dag og Nat kager:
- 250 g. hvedemel
- 175 g. smør, blødt
- 40 g. flormelis
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld til Dag og Nat kager:
- Hindbærmarmelade
Ingredienser creme:
- 3 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1 stor spsk. maizenamel
- Korn fra en vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker
- 2 ½ dl fløde
Fremgangsmåde Dag og Nat kager:
Mørdej
Tag en stor skål og kom ingredienserne i og rør dem sammen. Brug evt. hænderne. Form en kugle og komme i køleskabet i en time.
Derefter tages en kagerulle og dejen rulles ud. Kom dejen i en firkantet bradepande på ca. 30 x 30 cm og bag den ved 175 grader i ca. 10 minutter.
Linsedej:
Tag en skål og kom flormelis og melet i. Fordel smørret i melet. Til sidst kommes æggeblommerne i, og dejen røres sammen.
Sæt dejen i køleskabet en time.
Fremgangsmåde creme:
Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.
Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.
Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.
Fremgangsmåde Dag og Nat kager
Smør nu et tyndt lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden.
Smør et tykkere lag creme ovenpå.
Tag linsedejen og rul den ud til en firkant der passer til bradepanden og læg dejen oven på cremen.
Bag nu kagen ved 190 grader i ca. 12 min. eller indtil kagen er sprød og gylden.
Sæt kagen til afkøling.
Efter afkøling skæres kagen ud i stykker på 20 cm i længden, og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur.
Stykkerne skæres nu i stykker i ønsket bredde på ca. 5 – 6 cm.
Se opskrift på Blank chokoladeglasur her
Se opskrift på Citronglasur her (udlad blot citron)
Måske du har lyst til at prøve hindbærsnitter også
Tips til Dag og Nat kager:
I stedet for linsedej kan der bruges samme dej som til hindbærsnitter. Derved kan du både lave hindbærsnitter og Dag og Nat kager samtidigt.
Kom lidt lakridspulver i den mørke glasur
Kommentarer
Ingen kommentarer