Det er meget nemt og lave denne klassiske karamelsauce selv. Vi laver til altid vores Dulce de leche i ovnen, da det er nemmere, end at koge den 4 timer i en gryde. Følg vores brugsanvisning her, sæt uret og wow wow, du har en færdig karamelsauce som smager fantastisk. Du kan bruge den færdige karamelsauce i kager eller desserter.
Her får du ingredienser som skal bruges til Dulce de lechen. Faktisk er der kun to nemlig vand og mælk.
📖 Opskrift
Dulce de leche hjemmelavet
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Udstyr
- Ovn
- Glas med patentlåg
Ingredienser
- 1 ds kondenseret mælk
- 1 liter vand
Sådan gør du
- Hæld kondenseret mælk i et glas som kan lukkes helt tæt.
- Sæt glasset midt ind i en ovn på ca. 110 grader og lad den stå der i ca. 4 timer eller til indholdet har fået en lysebrun farve og er tyk i konsistensen.
- Eller hvis du vil benytte kogemetoden, gør du følgende. Hæld vandet i en mellemstor gryde og kog det op.
- Pak evt. glasset ind i lidt bomuld i bunden, da glasset “hopper” under kogningen.
- Kog det på svagt blus i ca. 4 timer, eller til det er lysebrunt og har en tyk konsistens.
- Sæt glasset til afkøling.
- Kom indholdet op i en skål og pisk det op til en lækker konsistens.
- Nu har du en færdig Dulce de leche, som du kan bruge til kager eller slik.
Noter
- Du kan tilsætte alverdens tilsætninger til denne grundsauce.
- Prøv f.eks. vanilje, rom, karamel eller måske mynte essens.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også vores hjemmelavede romkugler
Kommentarer
Ingen kommentarer