Det er meget nemt og lave denne klassiske karamelsauce selv. Vi laver til altid vores Dulce de leche i ovnen, da det er nemmere, end at koge den 4 timer i en gryde. Følg vores brugsanvisning her, sæt uret og wow wow, du har en færdig karamelsauce som smager fantastisk. Du kan bruge den færdige karamelsauce i kager eller desserter.
Her får du ingredienser som skal bruges til Dulce de lechen. Faktisk er der kun to nemlig vand og mælk.
Opskrift med noter
Dulce de leche hjemmelavet
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Ovn
- Glas med patentlåg
Ingredienser
- 1 ds kondenseret mælk
- 1 liter vand
Sådan gør du
- Hæld kondenseret mælk i et glas som kan lukkes helt tæt.
- Sæt glasset midt ind i en ovn på ca. 110 grader og lad den stå der i ca. 4 timer eller til indholdet har fået en lysebrun farve og er tyk i konsistensen.
- Eller hvis du vil benytte kogemetoden, gør du følgende. Hæld vandet i en mellemstor gryde og kog det op.
- Pak evt. glasset ind i lidt bomuld i bunden, da glasset “hopper” under kogningen.
- Kog det på svagt blus i ca. 4 timer, eller til det er lysebrunt og har en tyk konsistens.
- Sæt glasset til afkøling.
- Kom indholdet op i en skål og pisk det op til en lækker konsistens.
- Nu har du en færdig Dulce de leche, som du kan bruge til kager eller slik.
Noter
- Du kan tilsætte alverdens tilsætninger til denne grundsauce.
- Prøv f.eks. vanilje, rom, karamel eller måske mynte essens.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også vores hjemmelavede romkugler
Kommentarer
Ingen kommentarer