Hindbærsnitte er vel næsten Danmarks nationale kage. Det bedste ved hindbærsnitter, næst efter smagen er, at de er meget hurtige og nemme at lave. Som med alt er det vigtigt, at benytte gode ingredienser for bedste smag.
Brug en god hindbærmarmelade.
Prøv også dag og nat kager
Hvad er en hindbærsnitte?
En dansk hindbærsnitte er en traditionel dansk kage, der består af to lag af sød og blød kage, som er fyldt med hindbær marmelade og med glasur på toppen. Man kan sige hindbærsnitten er glaseret med et lag sukker glasur på toppen.
Kagerne er ofte skåret i rektangulære stykker og serveres ved særlige lejligheder såsom fødselsdage eller ved kaffeborde.
De er populære i Danmark og kan findes i de fleste bagerier og supermarkeder. Det er meget nemt, at lave hindbærsnitter selv, og her får du en rigtig god opskrift på de klassiske hindbærsnitter.
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 510 minutter. Tilberedningstid er ca. 25 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 12 stk.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g smør (nogen fortrækker usaltet. Margarine kan også bruges)
- 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
- 150 g flormelis (ca. 3 dl)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
🥣 Glasur
- 200 g flormelis (ca. 4 dl)
- 2 spsk. vand
- 1½ dl hindbærmarmelade (ca. 175 g)
🥬Pynt
- 1 dl krymmel
- 1 spsk. frysetørret hindbær
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær smørret (margarine) i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. (dejen samler sig hurtigt) Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del igen dejen på langs og bag de 4 deje på en plade med bagepapir, i ca. 20 – 25 minutter ved 175° til de er gyldne.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
- Imens røres glasuren sammen.
- Smør et tykt lag marmelade på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad.
- Pynt med krymmel eller frysetørret hindbær ovenpå glasuren.
- Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til hindbærsnitter:
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Firkanter må ikke blive for tynde.
- Brug kun kvalitets marmelade.
- Hjemmelavet hindbærmarmelade er bedst! Men ellers brug en god økologisk marmelade.
❓ FAQ
Ja, hindbærmarmelade kan erstattes af boysenbærmarmelade eller brombærmarmelade, men så hedder kagerne boysenbærsnitter og brombærsnitter
En dansk hindbærsnitte er en traditionel dansk kage, der består af to lag af sød og blød kage, som er fyldt med hindbær marmelade og med glasur på toppen. Man kan sige hindbærsnitten er glaseret med et lag sukker glasur på toppen.
De er populære i Danmark og kan findes i de fleste bagerier og supermarkeder. Det er meget nemt, at lave hindbærsnitter selv, og her får du en rigtig god opskrift på de klassiske hindbærsnitter.
Opskrift med noter
Hindbærsnitter med glasur og hindbærmarmelade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 200 g smør (nogen fortrækker usaltet. Margarine kan også bruges)
- 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
- 150 g flormelis (ca. 3 dl)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 stk. æg
Glasur
- 200 g flormelis (ca. 4 dl)
- 2 spsk. vand
- 1½ dl hindbærmarmelade (ca. 175 g)
Pynt
- 1 dl krymmel
- 1 spsk. hindbær (frysetørret)
Sådan gør du
- Skær smørret (margarine) i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget. (dejen samler sig hurtigt).
- Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Del igen dejen på langs og bag de 4 deje på en plade med bagepapir, i ca. 20 – 25 minutter ved 175° til de er gyldne.
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
- Imens røres glasuren sammen.
- Smør et tykt lag marmelade på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad.
- Pynt med krymmel eller frysetørret hindbær ovenpå glasuren.
- Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter.
Noter
- Hindbærsnitter er fryseegnet.
- Firkanter må ikke blive for tynde.
- Brug kun kvalitets marmelade.
- Hjemmelavet hindbærmarmelade er bedst! Men ellers brug en god økologisk marmelade.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer