Estragoneddike (Til mayonnaise og dressinger)
Af min madopskrift
Det er muligt, at købe estragoneddike, men det er sjovere, at lave det selv, og så smager det bedre.
Sådan laver man kryddereddiker:
Estragoneddike:
Tag pæne klare flasker med prop eller låg. De dyppes i kogende vand og skylles i atamon.
De er klare til brug, så snart de er helt tørre.
Så skal man også have fat i noget eddike.
Almindelig husholdningseddike er for surt og bør ikke bruges, med mindre man ligger inde med en god opskrift.
Den bedste og raffinerede smag fås med vineddike, herved fås den mest udsøgte kryddereddike.
Så finder man hele rene friske estragon kviste i haven. Det skal være rene topskud, så man kan undgå at skylle dem og derved forhindre et angreb af skimmel i flasken.
Estragon skal plukkes en dag med tørt vejr, så krydderurterne ikke er våde, og indeholder flest smagsstoffer.
Ingredienser:
Friske estragonkviste (Nok til at fylde den flaske du bruger)
God eddike/hvidvinseddike
Fremgangsmåde:
Man skal bruge lige så mange estragonkviste som der kan være i det glas eller flaske, man vil bruge til at lave det i.
Knus kvistene og gnid bladene let med siden af kokkekniven, inden de kommes ned i glasset/flasken.
Eddiken varmes op til simrepunktet og køles derefter lidt ned, inden den hældes på glasset eller flasken, så den dækker kviste og blade helt.
“Glasset fyldes med netop så meget eddike at det kan dække kvistene og bladene.”
Herefter skal eddiken stå i en måned og så skal den filtreres og hældes på flasker.
Estragon kvistene, har nu antaget en grålig farve og kasseres.
Hvis du vil pynte lidt på eddiken, så put et par friske estragonkviste med blade ned i flaskerne inden du hælder estragoneddiken på.
Derved fås den flotte grønne farve på kvistene, som ligner den Estragon eddike du kan købe i butikkerne.
Din Estragon eddike, smager bare meget bedre.
Skriv en kommentar