Oksefilet grillet med rotisserie på gasgrill
Til 6 – 8 personer
Når oksefileten roterer fordeles kødsaften i kødet, som derved bliver mere mørt og saftigt.
Du kan opnå næsten samme resultat, hvis du vender oksefileten flere gange under grilningen.
Det er meget nemt, at få en mør og saftig oksefilet på grill. Det kræver ikke den store pasning. Oksefilet grillet med rotisserie er mørt og velsmagende oksekød.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Oksefilet grillet med rotisserie på grill
- 1.5 kilo afpudset oksefilet
- Rosmarin
- Timian
- Salt og peber
- Evt. hvidløg, presset
Fremgangsmåde Oksefilet grillet med rotisserie på grill
Kig oksefilet igennem for sener, på både sider top og bund.
Fjern sener på oversiden, så der kun er fedt tilbage. Gå resten af fileten igennem. Der sidder en sene inde under fedtkanten på oversiden af filet, den bør du overveje at fjerne.
Bruger du vakuumpakket kød, skal det først tages ud af plastikken og trække en times tid i køleskabet inden du griller stegen.
Rids fedtkanten hvis du vil have sprød fedtkant.
Nu kan du vælge at brune oksefileten i en gryde eller brune den på gasgrill.
Kom oksefilet på rotisseri og brug bomuldsgarn til at binde den helt fast. Tænd for rotisseri så stegen drejer rundt.
Drys nu godt med rosmarin og timian og salt over oksefileten og masser det godt ned i stegen.
Sæt gasgrill på direkte varme med alle brændere og grill oksefileten i ca. 10 minutter på 250 grader eller til den har fået farve.
Sluk den midterste brænder og sæt et stegetermometer i stegen hvor den er tykkest. Skru temperaturen ned på 175 grader. Og grill nu ved indirekte varme.
Efter ca. 1 time kigger du til stegen, og ser efter hvad stegetermometeret viser.
55 grader for meget rød steg. (Red)
58 – 60 grader for medium rød. (Medium)
65 – 67 grader giver let rosafarvet gennemstegt steg. (Well done)
Vi tager næsten altid vores oksefilet ud ved 62 grader, og der er den stadig meget rød!
Når temperaturen viser 62 grader, tager du stegen ud og pakker den ind i folie. Derved stiger temperaturen lidt mere.
62 grader er medium rødt kød.
Lad den hvile ca. 20 minutter.
Prøv også langtidsstegt marineret oksefilet
Servering
Skær tynde stykker kød.
Vi serverer whiskysauce, små petit kartofler stegt i timian og smør, brød og stegte marinerede grøntsager til. (se billede)
Tips til Oksefilet grillet med rotisserie på grill
Du kan grille oksefilet ved endnu lavere temperatur og derved langtidsstege den.
Kommentarer
Ingen kommentarer