Opskrift på Foccacia brød med rosmarin
Giver 1 brød
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Jeg står altid med det samme problem – der kommer gæster, jeg har styr på forret, hovedret og dessert – men tilbehøret – åh nej …
Synes altid det er så svært med tilbehør. Skal det være hvidt brød, groft brød – ja eller måske hvidløgsbrød? … og det ender altid med jeg serverer det samme kedelige ciabatta flutes fra fakta og så med en klar smør til – kedeligt? Ja tak.
Derfor har jeg nu lavet en opskrift på det lækreste foccacia brød med rosmarin som helt sikkert vil falde i gæsternes smag. Det er mættende, fyldt med smag og så kan det serveres både med og uden smør til – glæd dig!
OBS! – Den lange æltetid er vigtig for det sikrer en elastisk dej.
Endelig fik mine gæster noget lidt mere lækkert og smage end det ”traditionelle” fakta flutes J
Det skal du bruge:
Til dejen:
- 50 g gær
- 1 l lunkent vand
- 300 g ølandshvede, fin
- 1 kg italiensk hvedemel, tipo 00
- 2½ spsk. flagesalt
Til topping:
- 1 dl god olivenolie
- 3 stk. Rosmarinstilke
- 1½ spsk. flagesalt – smager rigtig lækkert og komme på J
Derudover skal du bruge:
- 1 bageform/dyb bradepande på 30 x 40 x 6 cm
- Bagespray eller smagsneutral olie
Fremgangsmåden:
- Smuldr først gæren ud i røremaskinens skål.
- Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt focaccia dejen i lavt gear i 25 minutter.
- Sluk nu for røremaskinen og tag dejkrogen af.
- Lad dejen hvile utildækket, mens den stadig er i røreskålen i 30 minutter.
- Smør den dybe bageform jævnt med bagespray eller smags neutral olie.
- Hæld forsigtigt den hævede foccacia dej ud i den smurte form, og lad den igen hæve utildækket i yderligere 30 minutter.
- Når dejen er hævet, fordeles olivenolien ud over dejens overflade.
- Drys flagesalt (hvis du har valgt og tage det med) og plukket rosmarin ud over olien.
- Tryk roligt dybe huller ned i dejen med fingrene med gode mellemrum.
- Sæt foccacia brødet ind i en 230° forvarmet ovn, og smid lynhurtig ½ dl koldt vand ind i ovnens bund – luk straks ovnlågen igen.
- Bag brødet, til det er godt gyldent, ca. 35 minutter, afhængigt af ovnen. Lad dit focaccia afkøle let på en bagerist.
- Og du kan allerede dufte hvordan det kommer til og smage – perfecto!
TIP
- Foccacia brødet kan sagtens fryses ned – altid rart og have lidt ekstra liggende til uventede gæster eller en travl dag hvor nået gerne må gå lidt stærkt J (det har aldrig skadet og være lidt forberedt/på forkant med tingene) J
Velbekomme og rigtig god fornøjelse J
Mange hilsner
Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer