• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Alle madopskrifter

    Græskarbrød med kærnemælk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret mar 3, 2021

    Græskarkernebrød med kærnemælk

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Græskarbrød

    Giver to brød

     

    Det er surdejen og kærnemælken, som giver Græskarbrød med kærnemælk, sin gode smag og konsistens.

    Du kan erstatte kærnemælk med yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt.

    Græskarkernebrød smager skønt en søndag morgen.

    Græskarkernebrød med kærnemælk
    Græskarkernebrød med kærnemælk til afkøling på bagerist. Kan spises efter ca. 10 minutter afkøling

     

    Af Min Madopskrift

    Ingedienser Græskarbrød med kærnemælk
    • 4 ½ dl vand
    • 1 dl surdej
    • 1dl økologisk kærnemælk
    • 10 gram gær
    • 400 gram hvedemel
    • 100 gram Fuldkornshvedemel
    • 40 gram rugmel
    • 2 tsk. salt
    • 100 gram hele græskarkerner
    • Olie eller smør
    • 200 gram hakkede græskarkerner
    Fremgangsmåde med kærnemælk
    1. dag

    Vand, kærnemælk, surdej og gær røres sammen.

    Tilsæt næsten al melet og ælt det, indtil dejen er blød og elastisk. Er dejen for blød tilsættes mere mel.

    Drys de hakkede græskarkerner over dejen og ælt dem forsigtigt ind i dejen.

    Kom dejen i en stor skål, der er smurt ind i olie eller smør. Kom låg eller film over.

    Sæt dejen i køleskabet til næste dag.

     

    1. dag

    Hæld dejen ud på et bord der er drysset med mel. Lad den få stuetemperatur.

    Skær dejen i to lige store dele.

    Drys de hele kerner ud på bordet.

    Rul de to deje i kernerne til alle kerner sidder fast.

    Læg græskarkernebrød på en bageplade beklædt med bagepapir.

    Bag brødene ved 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Skru ned på 190 grader og bag dem i yderligere ca. 25 minutter eller indtil de er færdige.

    Stik en strikkepind igennem brødet, hænger der dej ved, skal de bages yderligere.

    Prøv også opskrift på Græskarkernebrød med surdej

     

    Tips til Græskarbrød med kærnemælk

    Du kan rulle lidt blå birkes med til sidst sammen med hele græskarkerner.

    Del meget gerne
    • Total5
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Græskarbrød med kærnemælk
    Udgivet den:
    2014-11-21
    Forberedelsestid:
    24H
    bagetid:
    35M
    Totaltid
    24H35M
    « Æbletrifli med makroner
    Hjemmelavet knækbrød »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: Græskarbrød med kærnemælk

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind