Græskarbrød
Giver to brød
Det er surdejen og kærnemælken, som giver Græskarbrød med kærnemælk, sin gode smag og konsistens.
Du kan erstatte kærnemælk med yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt.
Græskarkernebrød smager skønt en søndag morgen.
Af Min Madopskrift
Ingedienser Græskarbrød med kærnemælk
- 4 ½ dl vand
- 1 dl surdej
- 1dl økologisk kærnemælk
- 10 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 100 gram Fuldkornshvedemel
- 40 gram rugmel
- 2 tsk. salt
- 100 gram hele græskarkerner
- Olie eller smør
- 200 gram hakkede græskarkerner
Fremgangsmåde med kærnemælk
- dag
Vand, kærnemælk, surdej og gær røres sammen.
Tilsæt næsten al melet og ælt det, indtil dejen er blød og elastisk. Er dejen for blød tilsættes mere mel.
Drys de hakkede græskarkerner over dejen og ælt dem forsigtigt ind i dejen.
Kom dejen i en stor skål, der er smurt ind i olie eller smør. Kom låg eller film over.
Sæt dejen i køleskabet til næste dag.
- dag
Hæld dejen ud på et bord der er drysset med mel. Lad den få stuetemperatur.
Skær dejen i to lige store dele.
Drys de hele kerner ud på bordet.
Rul de to deje i kernerne til alle kerner sidder fast.
Læg græskarkernebrød på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag brødene ved 220 grader forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Skru ned på 190 grader og bag dem i yderligere ca. 25 minutter eller indtil de er færdige.
Stik en strikkepind igennem brødet, hænger der dej ved, skal de bages yderligere.
Prøv også opskrift på Græskarkernebrød med surdej
Tips til Græskarbrød med kærnemælk
Du kan rulle lidt blå birkes med til sidst sammen med hele græskarkerner.
Kommentarer
Ingen kommentarer