Dressing med chili er en frisk dressing som kan bruges, hvor man ønsker en stærk eftersmag. Olie/eddike dressing med chili er perfekt tilbehør til rullekebab, pitabrød og pizza, men kan også bruges, som smagsforstærker i gryderetter og endelig er den perfekt på ethvert spisebord, som dyppelse til blandt andet brød.
Dressingen kan opbevares i højst en uge i et køleskab og ikke længere, da der kan udvikles jordbakterier i hjemmelavet olie/eddike dressing. Olie/eddike dressing med chili er dressing der er nem at lave og som tilsættes chili for, at give dressingen lidt ekstra smag.
Prøv også vinaigrette dressing
Gå til
📋 Opskrift med noter
Olie/eddike dressing med chili
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredienser
- 2 dl. olivenolie
- 1 spsk. balsamico (lys)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning (brun farin eller sirup)
- 1 spsk. citronsaft (lime- eller appelsinsaft)
- 1 knivspids salt og groftkværnet peber
- ¼ tsk. chili (knust)
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg, der presses og blandes sammen med de øvrige ingredienser i en skål.
- Lad blandingen stå køligt, så honning kan smelte og smagen kan samle sig inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Tilberedningstid ca. 1 min. Samlet tid er ca. 5 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl. olivenolie
- 1 spsk. balsamico (lys)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning (brun farin eller sirup)
- 1 spsk. citronsaft (lime- eller appelsinsaft)
- 1 knivspids salt og groftkværnet peber
- ¼ tsk. chili (knust)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak hvidløg, der presses og blandes sammen med de øvrige ingredienser i en skål.
- Lad blandingen stå køligt, så honning kan smelte og smagen kan samle sig inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer