Dressing med chili er en frisk dressing som kan bruges, hvor man ønsker en stærk eftersmag. Olie/eddike dressing med chili er perfekt tilbehør til rullekebab, pitabrød og pizza, men kan også bruges, som smagsforstærker i gryderetter og endelig er den perfekt på ethvert spisebord, som dyppelse til blandt andet brød.
Dressingen kan opbevares i højst en uge i et køleskab og ikke længere, da der kan udvikles jordbakterier i hjemmelavet olie/eddike dressing. Olie/eddike dressing med chili er dressing der er nem at lave og som tilsættes chili for, at give dressingen lidt ekstra smag.
Prøv også vinaigrette dressing
Gå til
Opskrift med noter
Olie/eddike dressing med chili
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 dl. olivenolie
- 1 spsk. balsamico (lys)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning (brun farin eller sirup)
- 1 spsk. citronsaft (lime- eller appelsinsaft)
- 1 knivspids salt og groftkværnet peber
- ¼ tsk. chili (knust)
Sådan gør du
- Pil og hak hvidløg, der presses og blandes sammen med de øvrige ingredienser i en skål.
- Lad blandingen stå køligt, så honning kan smelte og smagen kan samle sig inden servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Tilberedningstid ca. 1 min. Samlet tid er ca. 5 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 2 dl. olivenolie
- 1 spsk. balsamico (lys)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning (brun farin eller sirup)
- 1 spsk. citronsaft (lime- eller appelsinsaft)
- 1 knivspids salt og groftkværnet peber
- ¼ tsk. chili (knust)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak hvidløg, der presses og blandes sammen med de øvrige ingredienser i en skål.
- Lad blandingen stå køligt, så honning kan smelte og smagen kan samle sig inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer