Jordbær – nøddekage med friske bær
Af Min madopskrift
Lækker og nem dessert, her med ferskner fra dåse, og pyntet med friske bær.
Jordbær – nøddekage kan laves med alle slags bær. Gode bær er hindbær, jordbær, og syltede rabarber, eller rabarber kompot, da det er syrligt, og giver modspil til fløde og ferskner.
Ingredienser Jordbær – nøddekage:
4 æggehvider
200 gram sukker
1 tsk. bagepulver
½ stang vanilje kun kornene, eller 1 tsk. vaniljesukker
200 gram hakkede hasselnøddekerner
150 gram friske jordbær
¼ l piskefløde
Fremgangsmåde marengsbund:
Ingredienser piskes sammen.
Pisk æggehviderne stive elpisker. Tilsæt lidt sukker en gangen og pisk hele tiden.
De hakkede nødder vendes i.
Kom marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir, eller en mindre folieform. Fordel massen på hele pladen eller formen.
Bag ved 150 grader 40-50 minutter. Hold øje med marengs ikke bliver brune.
Åben ikke oven, før marengsene er helt færdige, ellers kan de falde sammen.
Afkøl bunden og skær den over i to dele.
Pisk nu fløde til den er luftig med lidt sukker.
Kom piskefløde og skiver af ferskner fra dåse på marengsmassen.
Den anden bund lægges ovenpå og pyntes med piskefløde og masser af friske jordbær.
Kommentarer
Ingen kommentarer