• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Kylling og andet fjerkræ

    Agerhøns med calvados og flødesauce

    Af Bjørn Nielsen Opdateret dec 10, 2020

    Fjerkrae i Römertopf

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total6
    • 6
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Agerhøne er en dejlig spise som smager af vildt. Fløde og calvados giver en dejlig smag til saucen. Beregn en agerhøne pr person da agerhøns som regel er ret små. Agerhøns med calvados er en skøn spise der serveres alt for lidt. Du kan også lægge agerhøne ovenpå kraftige urter som gulerod og porre.

    Fjerkrae i Römertopf

    Agerhøns med calvados og flødesauce

    Opskrift på Agerhøns med calvados og flødesauce
    Din skærm er tændt hele tiden
    Ingen stemmer endnu
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 40 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 55 min
    Ret Kylling og andet fjerkræ
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 9 %

    Ingredienser
      

    • 2 stk. agerhøns fra samme år
    • 2 skiver spæk
    • 4 spsk Smør og olie
    • 1 tsk Salt og knivspids peber
    • 2 stk æbler
    • 1 spsk. citronsaft
    • 1 stk. Calvados efter smag (eller ca. 1 glas)
    • 2 dl. Piskefløde
    • 1 bundt Rosmarin kviste

    Tilbehør

    • 600 g Små hvide kogte kartofler
    • 2 spsk Ribsgele
    • 200 g Frisk salat i eddike dressing

    Sådan gør du
     

    • Klargør agerhøns ved at fjerne indmad og skær vinger og ben ind.
    • Dup dem tørre og krydr med salt og peber ind og udvendigt.
    • Lad olien blive varm i en sauterpande og brun agerhønsene let på alle sider. Tag fuglene op af panden.
    • Ombind dem med spækskiver og brun dem færdige i smør og olie.
    • Skræl og fjern kernehus fra æbler og skær dem i små både eller stykker.
    • Kom æbler på en pande med smør og steg dem ved middel varme indtil de har fået lidt farve.
    • Kom æblestykker og hele indholdet fra panden i bunden af en stor jerngryde (som kan tåle at komme i ovn).
    • Skær et snit i brystet og læg en klat smør ind under skindet.
    • Læg agerhøns ovenpå æbler. Alternativt kan du bruge en Römertopf, som også er særdeles velegnet til at bevare saft og kraft fra agerhøns.
    • Kom lidt citronsaft eller hvidvin over.
    • Hæld fløden ved og læg de skyllede hele rosmarinkviste ovenpå.
    • Læg låget på og kom gryden i en 175 grader forvarmet ovn og giv det 30 minutter.
    • Tilsæt calvados og lad det simre i ca. 10 minutter.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 180kcal (9%)
    Keyword Agerhøns med calvados og flødesauce
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Servering
    1. Server de hele agerhøns i saucen og kogte små hvide kartofler i skål.
    2. Lav en frisk salat og kom lidt eddike dressing over.
    3. Ribsgele anrettes i skål.

    Prøv også smørkylling

    Tips

    • Du kan komme lidt revet muskatnød ned til agerhøns når de kommer i jerngryden.
    Del meget gerne
    • Total6
    • 6
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Kylling og andet fjerkræ

    • Kylling med hvidløgscreme og rosenkål
    • Pad Thai med kylling og nudler
    • Risotto med kylling og broccoli
    • Kalkunschnitzel med champignonsauce

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Dansk mad, Gryderetter, Kylling og andet fjerkræ Tags: Agerhøns med calvados og flødesauce

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind