Lakridskage med rå lakridspulver
Denne lakridskage er en slags kaffekage, som du roligt kan servere for gæster, da den næsten altid lykkes. Konsistensen er ikke i som brownies, høj og svampet men flad og lidt til den tørre side.
Men tag ikke fejl af denne skønne kage, som er meget velsmagende, med lækker smag af lakrids, som bliver bedre dagen efter.
Lakridskagen kan gemmes lidt længere end andre bløde kager.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Lakridskage med rå lakridspulver:
- 200 gram smør, blødt
- 450 gram brun farin
- 4 æg
- 3 spsk. rå lakridspulver
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Knivspids salt
Fremgangsmåde Lakridskage med rå lakridspulver:
Bland brun farin og smør i en stor skål og rør det sammen.
Kom resten af ingredienser, undtagen mel i og rør det godt sammen.
Bland hvedemel og bagepulver, og ælt det hele sammen, indtil du har en ensartet dej.
Hæld dejen i en lille bradepande 40 x 20 cm. beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 28 minutter, eller indtil den er gylden og sprød, på midterste rille.
Stik en strikkepind ind i kagen, hænger der dej ved, bages den lidt længere.
Måske du også vil prøve Dag og Nat kager
Tips til Lakridskage med rå lakridspulver:
Hvis det ønskes, kan man lave en glasur bestående af flormelis rørt sammen med lidt rå lakridspulver og komme det ovenpå.
Ulla Dybkjær
Hvor mange grader skal ovnen op på og er det varmluft eller traditionel?
Bjørn Nielsen
Hej Ulla
Det står i opskriften.
Ca. 180 grader almindelig ovn.
Hilsen Bjørn