Makrontærter med brombær
August måned er der hvor fersken og brombær modner, så brug dem sammen.
Giver 6 små tærter, eller 1 stor, der er nok til 6 personer. Makrontærter med brombær, citron og fersken, er en himmelsk dessert, som du endelig skal lave om sommeren.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Makrontærter med brombær:
- 150 gram smør, blødt
- 250 gram hvedemel
- 125 gram sukker
- 1 spsk. honning
- Vaniljestang
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. koldt vand
Fyld:
- 2 æggehvider
- 75 gram sukker
- 75 gram makroner, knuste
- 100 gram brombær
- 2 ferskner
- Citronsaft og skal
Tilbehør til Makrontærter med brombær:
- Flødeskum
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
Smør, sukker, vanilje, æggeblommer, vand og mel blandes godt og samles til en dej.
Rul dejen ud og skær dejen ud i 6 stykker.
Kom dejen i 6 små tærteforme. Evt. en stor tærteform.
Pisk æggehviderne stive og kom sukkeret i og pisk det så konsistensen er fast.
Kom de knuste makroner i og fordel blandingen ovenpå dejen i tærteformene.
Skyld brombær. Skold ferskner og tag skindet af og fjern stenene.
Skær ferskner ud i små både på Max 1 cm.
Fordel brombær og ferskenskiver i tærteformene.
Pres lidt citronsaft og citronskal ud over.
Bag tærterne ved 200 grader i ca. 35 til 40 min, eller til de er færdige.
Tag tærterne ud når de er gyldne og sprøde og lad dem afkøle på risten.
Drys lidt flormelis over.
Server med flødeskum til og evt. citronskive
Du kan også prøve æbletærte med brombær
Tips til Makrontærter med brombær og fersken
Fersken kan erstattes af anden blød frugt, som abrikos og nektarin.
Kommentarer
Ingen kommentarer