Squashkage med chokoladeglasur og kanel
Af Min Madopskrift
Giver en bradepande på 30 x 40 cm
Squash kage kan fås i mange varianter. Fælles for dem alle er, at der er masser af god kanel i kagen.
Vi har givet vores squashkage, en tyk glasur af chokolade og flormelis.
Vi har fået denne opskrift foræret. Vi opdagede at der i bunden af opskriften stod ” Nyd denne dejlige squashkage. Hilsen mor” Derfor synes vi selvfølgelig den skal hedde: Mors dejlige Squashkage med chokoladeglasur.
Squashkagen er en svampet kage, der er bedst dagen efter den er bagt, da den så har samlet sig og smagen koncentreret og konsistensen er svampet og blød.
Squashkage er derfor en rigtig god ”Tag med i byen kage” da det er en kage som kan laves dagen i forvejen, og serves dagen efter på f. eks.: Arbejdet, skovturen, udflugten, besøge familien osv.
Ingredienser:
- 4 æg
- 200 gram sukker
- 200 gram mørk farin
- 300 gram mel
- 2 ½ dl olie
- 2 stk. squash fintrevet
- ½ tsk. bagepulver
- 2 stk. natron
- 1 tsk. salt
- 3 tsk. kanel
- 2 tsk. vaniljepulver eller 1 stang vanilje
- 50 gram mandler
- 2 spsk. græskarkerner
- 50 gram ægte mørk chokolade
Ingredienser chokoladeglasur:
- 100 gram ægte mørk chokolade
- 2 spsk. Kakao
- 2 spsk. Vand
- 125 gram Flormelis
Fremgangsmåde chokoladeglasur:
Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tændes på svag varme. Rør rundt indtil alt er smeltet og samlet. Tilsæt flormelis mens der røres til glasuren har en passende konsistens. Denne glasur giver en meget blank og indbydende overflade.
Fremgangsmåde Squashkage med chokoladeglasur:
Æg og sukker piskes sammen til en æggesnaps. Chokoladen smeltes over et vandbad og kommes i. Derefter kommes olien i og piskes rundt. Så blandes natron, bagepulver, kanel, og salt i melet. Pisk det op i æggesnapsen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
Kom det hele i en bradepande på ca. 30 x 40 cm.
Bag det nederst i ovnen på 170 grader i 40 til 50 minutter, alt efter ens ovn.
Stik en strikkepind ind i kagen, når den er ved at være færdig. Hænger der dej ved, skal den have mere.
Kan spises med det samme, men bliver bedre næste dag.
Efter den er kølet ned, opbevares den i køleskabet, eller et køligt sted.
Tips til Squashkage med chokoladeglasur
Græskarkerner kan udelades.
Hvis der er børn, kan chokoladeglasuren drysses med krymmel.
Kommentarer
Ingen kommentarer