Squashkage med chokoladeglasur og kanel
Af Min Madopskrift
Giver en bradepande pรฅ 30 x 40 cm
Squash kage kan fรฅs i mange varianter. Fรฆlles for dem alle er, at der er masser af god kanel i kagen.
Vi har givet vores squashkage, en tyk glasur af chokolade og flormelis.
Vi har fรฅet denne opskrift forรฆret. Vi opdagede at der i bunden af opskriften stod ” Nyd denne dejlige squashkage. Hilsen mor” Derfor synes vi selvfรธlgelig den skal hedde: Mors dejlige Squashkage med chokoladeglasur.
Squashkagen er en svampet kage, der er bedst dagen efter den er bagt, da den sรฅ har samlet sig og smagen koncentreret og konsistensen er svampet og blรธd.
Squashkage er derfor en rigtig god โTag med i byen kageโ da det er en kage som kan laves dagen i forvejen, og serves dagen efter pรฅ f. eks.: Arbejdet, skovturen, udflugten, besรธge familien osv.
Ingredienser:
- 4 รฆg
- 200 gram sukker
- 200 gram mรธrk farin
- 300 gram mel
- 2 ยฝ dl olie
- 2 stk. squash fintrevet
- ยฝ tsk. bagepulver
- 2 stk. natron
- 1 tsk. salt
- 3 tsk. kanel
- 2 tsk. vaniljepulver eller 1 stang vanilje
- 50 gram mandler
- 2 spsk. grรฆskarkerner
- 50 gram รฆgte mรธrk chokolade
Ingredienser chokoladeglasur:
- 100 gram รฆgte mรธrk chokolade
- 2 spsk. Kakao
- 2 spsk. Vand
- 125 gram Flormelis
Fremgangsmรฅde chokoladeglasur:
Chokolade, kakao og vand, kommes i en lille gryde og der tรฆndes pรฅ svag varme. Rรธr rundt indtil alt er smeltet og samlet. Tilsรฆt flormelis mens der rรธres til glasuren har en passende konsistens. Denne glasur giver en meget blank og indbydende overflade.
Fremgangsmรฅde Squashkage med chokoladeglasur:
รg og sukker piskes sammen til en รฆggesnaps. Chokoladen smeltes over et vandbad og kommes i. Derefter kommes olien i og piskes rundt. Sรฅ blandes natron, bagepulver, kanel, og salt i melet. Pisk det op i รฆggesnapsen. Tilsรฆt resten af ingredienserne og rรธr det godt sammen.
Kom det hele i en bradepande pรฅ ca. 30 x 40 cm.
Bag det nederst i ovnen pรฅ 170 grader i 40 til 50 minutter, alt efter ens ovn.
Stik en strikkepind ind i kagen, nรฅr den er ved at vรฆre fรฆrdig. Hรฆnger der dej ved, skal den have mere.
Kan spises med det samme, men bliver bedre nรฆste dag.
Efter den er kรธlet ned, opbevares den i kรธleskabet, eller et kรธligt sted.
Tips til Squashkage med chokoladeglasur
Grรฆskarkerner kan udelades.
Hvis der er bรธrn, kan chokoladeglasuren drysses med krymmel.





Based on 4 Review(s)

















Kommentarer
Ingen kommentarer