Ægte mayonnaise med dijonsennep
Af min madopskrift
Ægte mayonnaise med dijonsennep er verdens mest berømte sauce. Mayonnaise kan bruges til mange ting; dressinger, salater, pommes frites, bagekartofler, smørrebrød, saucer, og dip.
Mayonnaise kan varieres i smag, blot ved at tilsætte grundopskriften, (se grundopskrift Ægte Mayonnaise) de krydderier som du bedst kan lide. Ellers kan du se vores forslag på forskellige mayonnaise opskrifter.
- Mayonnaise ægte
Ingredienser:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl. solsikkeolie
- 2 spsk. hvidvinseddike, estragoneddike eller frisk citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- Citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Tip
Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Ellers skiller mayonnaisen.
Fremgangsmåde Mayonnaise med håndkraft.
Æggeblommerne kommes i en skål. Der krydres med salt og peber. Nu kommes olien i dråbevis, mens der piskes kraftigt med et lille piskeris. Når mayonnaisen har samlet sig, kommes skiftevis citronsaft, dijonsennep og eddike i dråbevis, mens der stadig piskes.
Smag på mayonnaisen.
Fremgangsmåde Mayonnaise med blender.
Pasteuriseret æggeblommer kommes i en blender. Krydres med salt og peber. Tilsæt lidt af olien og lidt eddike. Sæt blender i gang i nogle sekunder. Gør dette et par gange, til massen er ensartet. Tilsæt resten af olien mens den løber ned i massen. Gør det samme med eddike, dijonsennep og citronsaft.
Smag på mayonnaisen.
Hæld derefter mayonnaisen i en skål og tildæk den. Sæt den i køleskabet. Mayonnaise består af meget olie, og kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
Søren Hansen
Så fik jeg lige lært at lave den dejligste cremede mayonnaise 🙂
Bjørn Nielsen
Hej Søren
Godt du fik et fint resultat. Ja og det smager meget bedre end den mayonnaise man køber 🙂
Mvh.
Min Madopskrift