Hjemmelavede kajkager
Antal: cirka 10 stk.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Hvis du ligesom jeg alt for tit står ved bageren og drømmer dig væk i den lækre kagkage inde bag kølerdisken og får den så med hjem og tænker; det her må jeg kunne gøre bedre, billigere og nemmere selv – og så kan jeg få ALLE de kajkager jeg kan spise.
Jamen så er du kommet til den rigtige opskrift.
Disse hjemmelavede kajkager er så lækre og du kan selv bestemme mængden af fyld og marcipan (hvilket kan være farligt hvis du er lige så stor en sukkergris som jeg).
Så gå du bare i gang og så er de et hit til en børnefødselsdag eller andet hvor der er små børn involveret – de elsker dem! Ikke bare på grund af smagen, men også fordi de er sjove og søde at se på. J
Det skal du bruge til Hjemmelavede kajkager
- 3 lagkagebunde, choko- eller lyse (køb hos bageren, her får du den bedste kvalitet)
- 1 brev mousse med jordbær- eller vanilje smag fra Dr. Oetker. (jeg kunne kun finde vaniljemousse, så jeg rørte to spsk. jordbærmarmelade i, det fungerede fint)
- 2 ½ dl. Letmælk
- Korn fra en vaniljestang
- 1 glas jordbærsyltetøj uden store bær
- 400 g. marcipan
- Rød og grøn frugtfarve / eller grøn pastafarve
- Flormelis
Fremgangsmåden Hjemmelavede kajkager
Bunde:
- Brug en udstikker på ca. 5 cm. i diameter til at stikke 20 små bunde af lagkagebundene. Har du ikke en udstikker, så kan du bruge et almindeligt vand glas.
- Læg nu to små bunde sammen med 1 spsk. jordbærmarmelade imellem.
Moussen:
- Pisk brevets indhold med 2 ½ dl. letmælk og kornene fra en vanillestang (følg pakkens anvisning).
- Du skal piske i 3-4 minutter, så er moussen fast.
- Hæld moussen i en sprøjtepose og klip et 3 cm. hul i hjørnet.
- Sprøjt toppe på hver bund.
Marcipanen:
- Tag lidt af marcipanen fra til tungerne (ca. en lille håndfuld).
- Bland lidt rød frugtfarve i og ælt det godt sammen.
- Resten af marcipanen ælter du grøn frugtfarve i. Prøv dig lidt frem, til den rigtige grønne farve fremkommer.
- Læg et stykke bagepapir på bordet læg en håndfuld marcipan derpå og læg et stykke husholdningsfilm over.
- Rul marcipanen tyndt ud.
Det sidste ”finish”:
- Smør lidt mousse på kanten af bunden. Læg marcipanen over kagen og pres den ind til kanterne.
- Skær overskydende marcipan af og genbrug det til næste udrulning.
- Fortsæt sådan.
- Når du er færdig skærer du et snit i hver frø, som en mund.
- Tungen sættes ind her i den form du vælger at lave – de kan få mange sjove ansigter sådan nogle kager J.
- Pynt med øjne af glasur og en lille chokoladeperle eller lignende J.
Og sådan kom der 10 lækre kajkager lige klar til at sætte tænderne i. MUMS!
Prøv også Chokoladekage med smørcreme
Håber i finder opskriften lige så lækker som jeg og velbekomme J
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer