Ninnas Daim kage
Giver en stor bradepande kage
Ninnas Daim kage – Danmarks bedste Daim kage, er en svampet og blød skærekage, med lækker glasur som smager skønt.
Måske vores bedste Daim kage.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Ninnas Daim kage – Danmarks bedste Daim kage:
- 400 gram overtræk chokoladeknapper, mørke og bedste kvalitet
- 4 ½ dl. mælk
- 150 gram mørk farin
- 4 tsk. vaniljesukker
- 300 gram smør
- 400 gram sukker
- 9 æg
- 450 gram hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
Glasur:
- 450 gram flormelis
- 9 spsk. smeltet smør
- 3 tsk. vaniljesukker
- 6 spsk. kold stærk kaffe
- 6 spsk. kakaopulver af god kvalitet
Pynt til Ninnas Daim kage:
- 3 stk. Daim chokolade
Fremgangsmåde Ninnas Daim kage:
Smelt chokoladen over et vandbad. Imens, tager du en stor gryde og kommer mælken i. Lun forsigtigt mælken op. Den må ikke koge, kun lige være lun. Kom den smeltede chokolade i mælken, så du får chokolademælk.
Derefter kommes farin og vaniljesukker i, mens der røres.
Sæt det til side.
Tag en skål og kom sukker og smør i. Rør det godt sammen så det er helt blødt. Rør æggene i et af gangen. Kom bagepulver i melet og kom det i skålen mens der røres. Kom chokoladeblandingen med og rør det hele sammen til en ensartet blanding.
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom blandingen i en stor smurt bradepande eller bradepande beklædt med bagepapir og bag kagen på nederste rille i ca. 30 til 35 minutter i en forvarmet ovn. Derefter tager du en strikkepind og stikker godt ind i kagen. Er der dej ved, giver du den ekstra minutter.
Sæt kagen til afkøling.
Fremgangsmåde Glasur:
Tag en skål og rør alle ingredienserne sammen og smør glasuren på den helt afkølede kage.
Knus Daim chokoladen i små stykker og drys det ovenpå kagen, så det synker ned i glasuren.
Måske du også har lyst til at prøve Daimkage med chokolade
Tips til Ninnas Daim kage
Opbevar gerne denne Daim kage på køl.
Kom evt. krymmel på noget af Daim kagen
Der kan blandes lidt citron eller limesaft i glasuren
Kommentarer
Ingen kommentarer