Det er vinter og koldt udenfor, så vi tænkte, at vi ville prøve, at lave de perfekte vinterboller. Uhmmmm, lune vinterboller med koldt smør, det må være nogle som giver varmen. Vi har lavet en opskrift hvor vi har brugt lidt groft mel, så vi får lidt grove boller og så har vi tilsat ingefær får, at give boller lidt ekstra smag. Det er vigtigt at dejen er meget blød ellers bliver boller tørre, da der er brugt grove meltyper.
Ingefær boller
Hvis du elsker smagen af ingefær ligesom os, vil du blive vild med disse vinterboller – yoghurtboller med ingefær. Der er næsten ikke noget bedre end duften af friskbagte ingefær boller. Tag dem ud af ovnen og spis dem når de er blevet lune efter ca. 10 minutters afkøling
Opskrift med noter
Vinterboller – Yoghurtboller med ingefær
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 100 gram Grahamsmel
- 150 gram Havregryn
- 350 gram Hvedemel
- 2 dl Yoghurt (Naturel)
- 1 spsk. Sirup
- 1 tsk. Salt
- 5 – 6 dl Vand
- 30 gram Gær
- 25 gram Smør (Blødt)
- 1 spsk. Ingefær (Frisk)
Sådan gør du
- Kom gær, vand og sirup i en stor skål og rør det sammen og lad det stå i 5 minutter eller til det bruser.
- Skræl og pres ingefær gennem et hvidløgsjern, og kom det op i en kop med lidt vand og rør det sammen.
- Kom alle ingredienser op i skålen og rør det sammen.
- Der skal ikke røres i lang tid og dejen skal være til den klistrede side.
- Dæk skålen med film og sæt den til hævning i køleskabet natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet en halv times tid før brug.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Hæld godt med mel ud på køkkenbordet og hæld dejen ud på køkkenbordet.
- Kom mel på hænder og form forsigtigt dejen til en pølse som skæres ud i 12 boller.
- Kom boller op på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom gerne lidt mel på bageplade også.
- Pensl boller med vand eller pisket æg.
- Sæt det ind i ovnen og skrue varmen ned på 225 grader.
- Bag boller midt i ovnen i ca. 12- 15 minutter.
- Afkøles straks på bageristen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også mors dejlige juleboller
Ingefær gør virkelig disse boller ekstra lækre og de er virkelig gode i den kolde tid synes vi. Hvis du vil eksperimentere lidt, ville en knivspids friskhakket chili tilføre ekstra smag til boller.
Tips
- Smør gør at boller får lidt farve og bliver lidt mere sprøde.
- Smør kan udelades.
- Du kan komme maltøl eller maltsirup i dejen
- Sirup fremhæver smagen af ingefær
Kommentarer
Ingen kommentarer