Vi laver brunkager hvert år, og i år var ingen undtagelse. I år faldt vi over en opskrift, som vi simpelthen måtte prøve. Det var Kirsten Hüttemeiers som lavede brunkager i et gammelt blad vi fandt. I kender hende sikkert fra TV, det er hende med skåneærmerne. Vi prøvede at følge opskriften, men har "sjusset" os lidt mængden af mel og krydderier. Vi har top på vores teskefuld, så det skal indregnes, hvis du vil have samme smag som os.
Hüttemeiers brunkager er forrygende gode. Vi fik de lækreste sprøde, duftende og lyse brunkager, som smagte dejligt krydret. Det er helt sikkert en opskrift, som vi vil lave igen. Du vil bemærke, at brunkagerne er noget lysere end dem du køber, da vi bruger lys sirup. Men du kan sagtens bruge mørk sirup.
Brunkager som i gamle dage
Ingredienser
Sådan gør du
- Rør smør, sukker, sirup sammen i en skål.
- Tilsæt så krydderierne og rør det hele godt sammen.
- Hak mandlerne og kom dem i skålen sammen med natron og det meste af melet. Hold lidt af melet tilbage, indtil du kan se hvordan dejen ser ud.
- Ælt nu dejen og tilsæt evt. det sidste mel. Dejen skal være smidig og blank.
- Skær dejen midt over og rul dejene ud til 2 ruller på ca. 5 cm tykkelse. Pak rullerne ind i film og sæt dem på et fad i køleskabet i mindst 1 time.
- Skær dejen ud i 3 - 4 mm. tykke skiver og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir og bag brunkagerne midt i en 200 grader varm ovn, i 5 min. eller indtil brunkagerne er gyldne og sprøde.
Noter
Ernæring
Prøv også brunkager klassisk opskrift
Hvis du har et gammelt blad, kan du måske finde den originale opskrift, men denne her er nu ret tæt på. Det er nu alligevel ret sjovt, at de "gamle" kogebogsforfattere, stadig har opskrifter som er helt aktuelle i dag, og som vi kan nyde. Hun ville nok rynke lidt på næsen, hvis hun vidste, at vi kan finde på, at komme revet citronskal i brunkagerne 🙂 men det smager nu faktisk ret godt.
Skriv et svar