• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Hüttemeiers brunkager

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 8 måneder siden

    Huttemeiers brunkager

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total12
    • 11
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi laver brunkager hvert år, og i år var ingen undtagelse. I år faldt vi over en opskrift, som vi simpelthen måtte prøve. Det var Kirsten Hüttemeier som lavede brunkager i et gammelt blad vi fandt. I kender hende sikkert fra TV, det er hende med skåneærmerne. Vi prøvede at følge opskriften, men har “sjusset” os lidt mængden af mel og krydderier. Vi har top på vores teskefuld, så det skal indregnes, hvis du vil have samme smag som os.

    Prøv også brunkager klassisk opskrift

    Gå til
    • Lys sirup
    • Kirsten Hüttemeiers brunkager
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 💬 Kommentarer

    Lys sirup

    Hüttemeiers brunkager er forrygende gode. Vi fik de lækreste sprøde, duftende og lyse brunkager, som smagte dejligt krydret. Det er helt sikkert en opskrift, som vi vil lave igen. Du vil bemærke, at brunkagerne er noget lysere end dem du køber, da vi bruger lys sirup. Men du kan sagtens bruge mørk sirup.

    Kirsten Hüttemeiers brunkager

    Hvis du har et gammelt blad, kan du måske finde den originale opskrift, men denne her er nu ret tæt på. Det er nu alligevel ret sjovt, at de “gamle” kogebogsforfattere, stadig har opskrifter som er helt aktuelle i dag, og som vi kan nyde. Hun ville nok rynke lidt på næsen, hvis hun vidste, at vi kan finde på, at komme revet citronskal i brunkagerne 🙂 men det smager nu faktisk ret godt.

    📋 Opskrift

    Huttemeiers brunkager

    Brunkager som i gamle dage

    Brunkager af Kirsten Hüttemeier
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 3 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 5 min
    køletid 1 t
    Samlet tid 1 t 15 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Dansk
    Antal 100 stk.
    Kalorier 2 %

    Ingredienser
      

    • 200 g sukker
    • 200 g smør (blødt)
    • 1 dl sirup (lys)
    • 1 tsk ingefær (stødt)
    • 3 tsk kanel
    • 2 tsk nelliker (stødt)
    • 300 g hvedemel
    • 1 tsk natron
    • 125 g mandler (hakkede)

    Sådan gør du
     

    • Rør smør, sukker, sirup sammen i en skål.
    • Tilsæt så krydderierne og rør det hele godt sammen.
    • Hak mandlerne og kom dem i skålen sammen med natron og det meste af melet. Hold lidt af melet tilbage, indtil du kan se hvordan dejen ser ud.
    • Ælt nu dejen og tilsæt evt. det sidste mel. Dejen skal være smidig og blank.
    • Skær dejen midt over og rul dejene ud til 2 ruller på ca. 5 cm tykkelse. Pak rullerne ind i film og sæt dem på et fad i køleskabet i mindst 1 time.
    • Skær dejen ud i 3 – 4 mm. tykke skiver og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir og bag brunkagerne midt i en 200 grader varm ovn, i 5 min. eller indtil brunkagerne er gyldne og sprøde.

    Noter

    • Du kan også tilsætte kardemomme, hvis du ønsker dette.
    • Hvis du vil lave lidt anderledes brunkager, kan vi anbefale, at komme lidt revet citronskal i dejen. Det giver en dejligt frisk smag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 43kcal (2%) | Kulhydrater: 5g (2%) | Protein: 1g (2%) | Fedt: 2g (3%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 3g (3%) | Vitamin A: 50IU (1%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 6mg (1%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Brunkager, kirsten hüttemeier brunkager
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift giver 100 stk.

    🥘 Ingredienser

    • 200 g sukker
    • 200 g smør blødt
    • 1 dl sirup lys
    • 1 tsk ingefær stødt
    • 3 tsk kanel
    • 2 tsk nelliker stødt
    • 300 g hvedemel
    • 1 tsk natron
    • 125 g mandler hakkede

    🔪 Sådan gør du

    1. Rør smør, sukker, sirup sammen i en skål.
    2. Tilsæt så krydderierne og rør det hele godt sammen.
    3. Hak mandlerne og kom dem i skålen sammen med natron og det meste af melet. Hold lidt af melet tilbage, indtil du kan se hvordan dejen ser ud.
    4. Ælt nu dejen og tilsæt evt. det sidste mel. Dejen skal være smidig og blank.
    5. Skær dejen midt over og rul dejene ud til 2 ruller på ca. 5 cm tykkelse. Pak rullerne ind i film og sæt dem på et fad i køleskabet i mindst 1 time.
    6. Skær dejen ud i 3 – 4 mm. tykke skiver og læg dem på en smurt bageplade eller bageplade med bagepapir og bag brunkagerne midt i en 200 grader varm ovn, i 5 min. eller indtil brunkagerne er gyldne og sprøde.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan også tilsætte kardemomme, hvis du ønsker dette.
    • Hvis du vil lave lidt anderledes brunkager, kan vi anbefale, at komme lidt revet citronskal i dejen. Det giver en dejligt frisk smag.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal brunkager opbevares ?

    Mørkt og køligt og gerne i en tæt kagedåse eller stort glas med låg.

    Hvad er holdbarheden

    `Brunkager kan holde sig i lang tid, men smager bedst indenfor 3 uger.

    Del meget gerne
    • Total12
    • 11
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Bagværk

    • Safran krans med marcipan og creme
    • Efterårs Kringle med æbler
    • Fødselsdagskage og Fødselsdagslagkage
    • Fransk æblegalette – Fransk æbletærte

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk, Julemad og julebag Tags: hvedemel, Ingefær, kanel, Mandler, Natron, Nelliker

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne

      december 02, 2021 at 5:26 pm

      Det er de bedste brunkager vi nogen sinde har smagt 🙂 Sprøde og lækre og sikke de dufter af jul !
      Tak for opskriften, den vil vi lave hvert år fremover.

      Svar
    2. Bjørn Nielsen

      december 10, 2021 at 7:33 pm

      Hej Anne
      Tak for den positive tilbagemelding. Ja de er super gode de brunkager. Sprøde og lidt kraftige i smagen.
      Hvis du vil have endnu stærkere smag, tilsætter du bare lidt mere ingefær. 🙂
      Hilsen
      Bjørn

      Svar
    3. Lilian

      december 11, 2021 at 12:21 am

      5 stars
      Hej
      Virkelig sprøde brunkager i har lavet her. Og god smag.
      Har i prøvet, at erstatte sirup med honning i jeres brunkager ?
      Kan man det ? Vil gerne reducere sukker.

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        december 11, 2021 at 6:07 pm

        Hej Lilian
        Tak for kommentar.

        Jeg har aldrig prøvet med honning, men det lyder som en fin ide.
        Jeg tror du skal bruge akacie honning eller lynghonning, hvis du skal kunne smage væsentlig forskel.

        Til sidst vil jeg dog sige, at dine gæster forventer hvordan brunkager smager, og de fleste vil have den smag de kender når det drejer sig om jul. 😉

        Hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind