Pitabrød med kebab
Til 2 personer
Hvis du kan lide pizza og burger, vil du sikkert også elske pitabrød med kebab og dressing.
Du kan vælge at lave din kebab helt fra bunden, eller snyde lidt og købe det frossent. Du kan købe frossent kebab kød i de fleste butikker der handler med dagligvarer.
Du kan også købe færdige pitabrød, men så køb dem hos bageren eller hos en butik som handler med eksotiske varer.
Vi bruger frossent kebab, til denne opskrift. Chilisauce er et must til pitabrød med kebab.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Pitabrød med kebab og dressing
- 4 pitabrød
- Kebab, frossent
Fyld
- Kinakål
- Agurk
- Tomat
- Kebab
Dressing
- 1 ½ dl cremefraiche 38 %
- 1 knivspids spidskommen
- Saft af ¼ citron
- 1 spsk. paprika
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
Ingredienser Pitabrød med kebab og dressing
- 3 dl. Vand
- 10 gram gær
- 1 tsk. Salt
- 400 gram 00 mel (pizza mel)
- 2 dl. surdej (Kan udelades)
- 100 gram durummel
Tilbehør til Pitabrød med kebab og dressing
- Chilisauce eller chiliolie
Fremgangsmåde Pitabrød
Bruger du en tynd surdej, er 3 dl. vand for meget. Bruger du ikke surdej, passer opskriften.
Kom koldt vand fra vandhanen i en gryde og varm det op, så det er fingervarmt. Tag gryden af varmen og rør gæren ud i vandet. Sæt det til side indtil gæren bruser og skummer lidt.
Kom næsten al mel og salt i en skål og tilsæt nu resten af ingredienserne.
Tilsæt det tilbageholdte mel, hvis konsistensen er for blød.
Ælt dejen til den er blød og smidig.
Sæt dejen til hævning med et fugtigt klæde over i ca. en time.
Tænd ovnen op på 220 – 230 grader alm. ovn. Har du en pizzasten, sætter du den i ovnen på nederste rille.
Hæld dejen ud på et køkkenbord der er drysset med mel og del dejen i 8 stykker.
Tag en klump dej i hver hånd og rul dem ud til kugler.
Tryk dem flade med håndfladen.
Gør dette med alle stykkerne og læg dem på en plade beklædt med bagepapir eller på din pizzasten.
Bag pitabrød på nederste rille i ca. 10 minutter. Lad dem køle ned på en bagerist.
Fremgangsmåde Kebab i pitabrød med dressing
Tag de yderste blade af kinakålen. Skyl og snit kinakål i meget fine tynde strimler.
Skyld tomater og halver dem.
Skyld agurk og skær dem i skrå skiver.
Rør dressingen sammen og smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Tag en stegepande og svits kebab kød. (Følg anvisningen på pakken).
Flæk de hjemmelavede pitabrød og kom lidt kinakål i bunden.
Fyld nu op med Agurk, Tomat og kebab.
Slut af med dressing og måske lidt chilisauce.
Servering
Serveres straks
Prøv også vores falafel opskrift
Tips til Pitabrød med kebab og dressing
Du kan bruge salat i stedet for kinakål.
Kommentarer
Ingen kommentarer