Kylling i fad med kokosmælk er klassisk dansk mad, når det er bedst. Her får du en mere sundere udgave af kylling i fad med kokosmælk og ris. Vi har tilsat ekstra grøntsager og rodfrugter til opskriften.
Her får du en lækker familievenlig ret, som kan laves på ca. 40 minutter, og hvor det meste af oprydningen kan laves mens retten tilberedes i ovnen.
Pas på med, at koge kokosmælken for hurtigt op og læg ikke låg på gryden, så vil kokosmælken koge op og saucen skille.
Prøv også kylling og spinat i fad
Gå til
Børnevenlig mad
Denne ret er rigtig børnevenlig, da den indeholder ingredienser, som de fleste børn kan lide. Så dette er dejlig enkel og nem ret for hele familien.
Ekstra børnevenlig
Hvis du vil gøre retten ekstra børnevenlig, kan der tilsættes små cocktailpølser eller almindelige pølser, der er skåret i skiver i retten. Pølserne tilføjer også en røget smag, som mange børn kan lide.
Derfor skal du lave kylling i fad
Smagfuld kombination: Denne opskrift samler en række ingredienser, der komplementerer hinanden og skaber en lækker og velafbalanceret smag med umami. Den cremede kokosmælk, krydrede kylling, portobello og de friske grøntsager, giver tilsammen et vellykket aftensmåltid.
Nem tilberedning: Opskrifter med én gryde eller én ret som denne kyllingegryde gør madlavning og oprydning meget mere bekvem. Ved at kombinere ingredienserne i et enkelt fad kan du spare tid og kræfter i køkkenet.
Alsidighed: Denne opskrift giver mulighed for fleksibilitet i ingrediensvalg og tilpasninger. Du kan tilpasse retten ved at bruge forskellige typer svampe eller tilføje andre grøntsager, som du nyder. Denne alsidighed giver dig mulighed for at skræddersy opskriften til dine præferencer og eksperimentere med forskellige smagsvarianter.
Ernæringsmæssig balance: Opskriften indeholder magert protein fra kyllingen, grøntsager der er rige på vitaminer, fibre og mineraler. Det betyder at du får et velafrundet og nærende måltid, der giver en god balance mellem mikronæringsstoffer og essentielle næringsstoffer.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Kylling: Retten har kylling som kød, da det er meget mørt. Kyllingen skæres i mundrette stykker og tilberedes i en smagfuld kombination af krydderier.
Kokosmælk: Kokosmælk tilføjer en cremet og aromatisk smag til retten. Det giver kyllingen og de andre ingredienser en dyb sødme og en lækker cremet sauce.
Svampe: Opskriften indeholder svampe, som tilføjer en jordagtig smag og en kødfuld tekstur til retten. De komplementerer kyllingen og bidrager til den overordnede velsmagende smagsprofil.
Kartoffel: Tilfører struktur og giver retten smag.
Sød kartoffel: Tilfører retten smag og sødme og er med til, at give retten struktur, når den spises. Er sød kartoffel lavet korrekt, vil den være mør, men stadig være lidt fast i konsistensen.
Rød peberfrugt: tilfører en sødlig smag og giver retten lidt farve. Peberfrugten, skal også være lidt fast i konsistensen og ikke være kogt helt blød.
Squash: Squash bruges til at tilføje friskhed og saftighed. Squash giver retten en let krydret mild smag.
Krydderier: Opskriften indeholder forskellige krydderier for, at forbedre smagen og tilføje et stærkt kick.
Kyllingen, kokosmælken, champignonerne og squashs koges sammen
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedning ca. 30 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 gram kylling (kyllingebrystfilet)
- 250 g portobello (portobellosvampe)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 stk. bagekartofler
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. squash
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. sød kartoffel
- 6 stk. forårsløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 4 dl ris
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Klargøring
Klargør først alle grøntsager. Skyl og dup grøntsager tørre.
Rens rød peberfrugt for indmad, og skær den ud i aflange strimler, som halveres.
Pil og skær løg i halve ringe. Skær forårsløg i små skiver.
Skær bunden af svampe og skær dem i skiver. De største skiver halveres.
Skræl sødkartoffel og kartofler og skær dem i små stykker.
Squash skæres igennem på langs og skæres i skiver.
Skær kyllingebrystfilet igennem på langs og skær dem i mundrette stykker.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200°
Kom lidt olivenolie på en varm stegepande og svits kyllingetern lidt af gangen, så de bliver stegt og ikke kogt. Lad dem få farve inden de vendes. Krydr med lidt salt, peber og karry og vend det godt rundt.
Beregn ca. 2 minutter på hver side.
Pas på at karry ikke brænder på. Kom de færdige kyllingestykker op i et ildfast fad.
Tilføj lidt ekstra olivenolie på stegepanden. Kom først kartoffelstykker op på den varme stegepande og rør rundt. Tilsæt sød kartoffel, peberfrugt, forårsløg og squash og vend det hele sammen. Drys lidt karry over og vend det hele rundt.
Lad det stege et par minutter. Tilsæt en kop vand, så panden brænder smagen af som sidder i bunden af panden. Tilsæt derefter kokosmælk og rør rundt. Pas på med, at det ikke koger op, da kokosmælk, så vil skille og retten bliver ødelagt.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kom det op i fadet med kylling og rør rundt. Sæt fadet ind midt i ovnen og giv det ca. 30 minutter ved 200°.
Tilføj lidt olivenolie på stegepanden og kom de halve løgringe og svampe på panden. Steg det hele ved høj varme, indtil svampe har fået lidt farve og har tabt en del af vandet.
Fordel det over fadet.
🥗Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
🍽Servering
- Sæt fadet på bordet sammen med de kogte ris og servér straks.
🍴Serveringsforslag
Her er nogle serveringsforslag til “Kylling i fad med kokosmælk”:
Ris eller Quinoa: Server kyllingeret med luftige dampede ris eller nøddeagtig quinoa. Den krydrede sauce fra retten vil passe smukt sammen med quinoa og tilføje en ekstra dimension til hver bid.
Sprødt brød: En sprød baguette eller friskbagt brød vil også være godt tilbehør til, at opsuge den lækre kokosmælk sauce. Det giver dig mulighed for at nyde hver eneste dråbe af den smagfulde sauce og tilføje en ekstra ingrediens og elegance til retten.
Salat: Balancerer retten med en let og forfriskende salat. En simpel grøn salat med blandet grønt, cherrytomater og en syrlig vinaigrette vil give en frisk og naturlig forfriskning ind i mellem.
Dampede grøntsager: Ved siden af retten kan også serveres nogle dampede eller blancherede grøntsager såsom broccoli, sukkerærter eller babygulerødder. Dette vil tilføje ekstra farve, struktur og næringsstoffer til måltidet.
Pynt: Afslut retten med et drys hakkede friske krydderurter som koriander eller persille for at tilføje ekstra smag og få retten til, at fremstå endnu flottere.
Opskrift med noter
Kylling i fad med kokosmælk og portobellosvampe
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 gram kylling (kyllingebrystfilet)
- 250 g portobello (portobellosvampe)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 stk. bagekartofler
- 1 stk. rødløg
- 1 stk. squash
- 1 stk. peberfrugt (rød)
- 1 stk. sød kartoffel
- 6 stk. forårsløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan gør du
Klargøring
- Klargør først alle grøntsager. Skyl og dup grøntsager tørre.
- Rens rød peberfrugt for indmad, og skær den ud i aflange strimler, som halveres.
- Pil og skær løg i halve ringe. Skær forårsløg i små skiver.
- Skær bunden af svampe og skær dem i skiver. De største skiver halveres.
- Skræl sødkartoffel og kartofler og skær dem i små stykker.
- Squash skæres igennem på langs og skæres i skiver.
- Skær kyllingebrystfilet igennem på langs og skær dem i mundrette stykker.
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200°
- Kom lidt olivenolie på en varm stegepande og svits kyllingetern lidt af gangen, så de bliver stegt og ikke kogt. Lad dem få farve inden de vendes. Krydr med lidt salt, peber og karry og vend det godt rundt.
- Beregn ca. 2 minutter på hver side.
- Pas på at karry ikke brænder på. Kom de færdige kyllingestykker op i et ildfast fad.
- Tilføj lidt ekstra olivenolie på stegepanden. Kom først kartoffelstykker op på den varme stegepande og rør rundt. Tilsæt sød kartoffel, peberfrugt, forårsløg og squash og vend det hele sammen. Drys lidt karry over og vend det hele rundt.
- Lad det stege et par minutter. Tilsæt en kop vand, så panden brænder smagen af som sidder i bunden af panden. Tilsæt derefter kokosmælk og rør rundt. Pas på med, at det ikke koger op, da kokosmælk, så vil skille og retten bliver ødelagt.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom det op i fadet med kylling og rør rundt. Sæt fadet ind midt i ovnen og giv det ca. 30 minutter ved 200°.
- Tilføj lidt olivenolie på stegepanden og kom de halve løgringe og svampe på panden. Steg det hele ved høj varme, indtil svampe har fået lidt farve og har tabt en del af vandet.
- Fordel det over fadet.
Tilbehør
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Servering
- Sæt fadet på bordet sammen med de kogte ris og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer