Glutenfri burgerboller med sesamfrø
Af Min Madopskrift
Antal 6 stk.
Glutenfri burgerboller med en god sprød skorpe og en blød krumme. Burgerboller kan fyldes med din favorit tilbehør til burger eller som en sandwich. De holder sig fint til næste dag hvis de bliver opbevaret i en plastikpose og er som nybagte efter en tur på brødristeren eller lunet i ovnen.
Ingredienser:
- 4½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1½ tsk. honning
- 1 lille tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. Fiber
- 100 g majsmel
- ca. 260 g rismel
- 1 æg til pensling
- sesamfrø
Fremgangsmåde:
Gær og honning røres ud i vandet. Lad det stå ca. 5 min, så gæren går i gang med at arbejde og bruser op. Rør salt og olie i. Pisk Fiber i med et piskeris og lad det stå og gelere et par min. Gele bliver ret tyk og sej.
Tilsæt så majsmel og 150 g rismel mens der piskes med en elpisker (med dejkroge) eller i røremaskine. Tilsæt derefter resten af rismelet men hold lidt tilbage.
Rør det godt sammen til dejen er næsten fast. Hæld dejen ud på bordet med lidt rismel under. Ælt den i hånden og tilsæt rismel, til den ikke klistrer mere men er næsten fast og glat. Den kan suge meget mel, så hold lidt igen. Den skal ikke æltes så grundigt som en alm. dej af hvedemel.
Del dejen i 6 stykker. Form stykkerne til flade boller ca. 2 cm høje og læg dem på bageplader med bagepapir under. Lad dem hæve på pladen under et viskestykke i ca. 1 time. Bollerne pensles med sammenrørt æg og drysses med sesamfrø.
Bag bollerne ved 200 °C i alm. ovn eller 180 °C i varmluftovn i ca. 30 min. Tag bollerne ud og lad dem køle af på en rist.
Efter ca. 10 minutter er glutenfri burgerboller afkølet og klar til brug
Tips
Velegnet til frysning
Kilde og billede fra glutenfristart
Kommentarer
Ingen kommentarer