For at få en ordentlig ribbensburger skal der bruges så mager en ribbensteg som muligt, ellers bliver smagen for fed. Her får du en rigtig god opskrift på ribbensburger.
Har du en stegt ribbensteg i forvejen, og bare vil se opskriften. Så spring ned til afsnittet: Fremgangsmåde ribbensburger.
- Du kan langtidsstege ribbenstegen for at få det mest smagfulde og fedtfattige resultat.
- Men du kan selvfølgelig stege ribbenstegen som normalt. Begge opskrifter vises.
Til klassisk Ribbensburger hører der rødkål og agurkesalat til.
Bemærk: Vi har i opskriften brugt en stor ribbensteg til 4 personer, da det giver bedre resultat at stege en større steg. Beregn 600 gram ribbensteg til 4 personer.
Opskrift med noter
Ribbensburger med rødkål
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1100 g mager kødfuld ribbensteg
- 1 spsk. Groft salt
- 12 stk. laurbærblade
- 8 stk. gode burgerboller
- 1 stk. Agurk skåret i lange skiver
- 2 stk. løg skåret i løgringe
- 8 spsk. Rødkål efter behov
- 8 stk. Syltede drueagurker eller agurkesalat
- 1 stk. Iceberg eller anden sprød salat
- 8 spsk. Huset bedste dressing eller mayonnaise
- 8 tsk.. Engelsk sauce
Sådan gør du
Fremgangsmåde ribbensteg (den nemme og hurtige)
- Sæt ribbenstegen i et ildfast fad og kom den ind i en 190 grader varm ovn.
- Stik et stegetermometer i stegen.
- Når stegetermometer viser 70 grader giver du ribbensteg grill i et par minutter, så sværen bliver sprød.
Fremgangsmåde ribbensteg (den lidt svære og langsomme opskrift)
- Rids ribbenstegen hvis den ikke er det i forvejen. Sæt ca. 12 stk. laurbærblade i stegen, hist og her. Kom en smule salt hen over den og gnub det ned i sværen.
- Sæt ribbenstegen i et fad midt i en kold ovn på 100 grader i 2 timer. Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader.
- Sæt nu et stegetermometer i ribbenstegen.
- Efter ca. 1 ½ til 2 timer, er stegen ved at være færdig stegt.
- Når temperaturen på stegetermometer nærmer sig de 80 grader, fjerner du stegetermometer og giver ribbenstegen grill, så sværen kan blive sprød.
- Det tager fra to minutter til 10 minutter, at få sværen sprød. Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
- Bemærk hvor lækker, mør og saftig ribbenssteg bliver på denne måde.
Fremgangsmåde ribbensburger
- Skyl og rens alle grøntsager.
- Agurker skæres i tynde skiver på langs.
- Pil løgene og skær dem i ringe.
- Skær de syltede drueagurker på samme måde som agurker.
- Kom rødkål ovenpå.
- Lun brødene eller lad dem beholde stuetemperatur. Skær dem næsten igennem på langs.
- Smør dressing eller mayonnaise på, dernæst salatblade, ribbenssteg, surt og friske grøntsager.
- Drys og dryp med salt, peber og engelsk sauce.
- Server Ribbensburger som den er, eller med brasede kartofler eller pommes frites og en dip til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også opskrift på ribbensandwich
Tips
- Bliver der ribbensteg til overs, kan det bruges som pålæg til madpakken.
- Hjemmelavet rødkål er det bedste at bruge.
Kommentarer
Ingen kommentarer