French fries eller pommes frites
Af Min madopskrift
Til verdens bedste friter skal bruges:
- Store kartofler
- 2 – 3 liter rapsolie
- Groft salt
Se også: Hurtige pommes frites
Tilberedning French fries eller pommes frites:
- Vask og skræl kartoflerne
- Skær i passende størrelser. (Tynde er de nemmeste at lave)
- Skyld pommes frites grundigt under koldt vand.
- Kog derefter frites i vand med ½ dl eddike eller en hel citron i 10-12 minutter.
- Tør de skårne pommes frites grundigt i et klæde.
- Lad dem efterfølgende køle ned og sæt i køleskab og tag ud, når de er kolde.
- Brug en friture koger
eller, - Varm olien op (ikke på fuldt blus) – test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en træ tandstik ned i olien – det skal boble stille og roligt rundt om tandstik. Hvis du bruger friture koger sætter du temperaturen til 140 grader.
- Put forsigtigt små mængder ned i gryden af gangen. Ellers klumper de og olien bliver for kold og pommes frites bliver bløde.
- Lad pommes frites stege indtil de begynder at tage farve, brug evt. en stål si.
- Herefter tages pommes frites op, tørres og køles ned igen – eller lægges i fryseren indtil du skal bruge dem.
- Når du skal bruge pommes frites, tager du dem først op af fryser når olien er klar. Pommesfrites steges indtil farven og sprødhed er perfekt. Her sætter du temperaturen helt op på 190 grader på din friture koger.
Bemærk
Det er svært at få samtlige pommes frites færdige på samme tid, da de skal laves i små portioner. Derfor skal der stå en person og lave dem og servere straks.
Dette problem kan løses ved at købe en stor friture koger.
Kommentarer
Ingen kommentarer