Appelsin muffins
Opskrift til 16 muffins
Lækre og svampede appelsin muffins, som kan gemmes et par dage og stadig være god.
Man kan blive lidt træt af, at der som regel er chokolade i kager. Derfor kan du kan erstatte chokolade med tørrede frugt i stedet. F.eks små tørrede frugtstykker af papaya, rosiner, eller lign.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Appelsin muffins
- 6 dl mel
- ½ tsk salt
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 2 ½ dl yoghurt natural
- 1 dl smør eller margarine, blødt
- 2 ½ dl sukker
- 2 æg
Fyld til Appelsin muffins
- 1 økologisk appelsin, gerne navel, saften og evt. skal
- 100 g mørk chokolade, 55 %
Eller
- 100 g tørret frugt f. eks. papaya, rosiner eller lign.
Fremgangsmåde Appelsin muffins
Tag en stor skål og kom mel, bagepulver, sukker, salt og natron sammen.
Hak chokoladen i små stykker og kom det i skålen.
Riv appelsinskallen og kom det i skålen, hvis du vil have ekstra appelsinsmag og rør rundt.
Pres derefter saften ud af appelsinen og kom det ned i en anden skål. Slå æg ud i skålen. Hæld yoghurt i skålen og til sidst det bløde smør.
Rør det godt sammen.
Hæld blandingerne sammen og rør det sammen, evt. i en røremaskine.
Rør i ca. 30 sekunder.
Stil muffins forme klar og hæld dejen ¾ op i formen.
Bag appelsin muffins ved 200 grader almindelig varme i ca. 18 – 20 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte.
Sættes til afkøling på risten i formen i ca. 30 min inden de serveres.
Prøv også muffins Bananmuffins med chokolade
Tips til Appelsin muffins med Chokolade
Du kan kom lidt citronsaft i dejen og derved gøre smagen ekstra kraftig.
Du kan erstatte mørk chokolade med lys chokolade eller nougat
Kommentarer
Ingen kommentarer