Her får du den klassiske opskrift på broccolisalat, den med bacon. Broccolisalat med bacon er en rigtig klassiker, som smager rigtig godt. Ofte serveres den til retter med kød. Det er en meget sund og mættende salat som kan varieres efter behov. Rød peber er også meget brugt. Her får du opskriften på den super lækre broccolisalat med bacon og solsikkekerner som ofte serveres til buffet, og når man er ude og spise hos familie eller vennerne. Prøv også Broccolisalat sund opskrift
Gå til
Bacon og dressing
Broccolisalat er faktisk en rigtig sund salat med masser af vitaminer og mineraler. Bacon og dressing gør den mere lækker men mindre sund. Du kan derfor selv vurdere hvordan du ønsker din broccolisalat. Men det er bacon som giver denne klassiske opskrift på broccolisalat sin lækre smag.
Opskrift med noter
Broccolisalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser Dressing
- 2½ dl Cremefraiche
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- 1½ spsk. Rørsukker
- 1 tsk. Sennep
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
Dressing
- Rør Creme Fraiche med hvidvinseddike og sukker. Sæt dressingen i køleskab.
- Rist baconen og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Snit radiser i små skiver.
Broccolisalat
- Skyl broccoli og skær og bræk den i små buketter. Kom de små buketter i kogende vand og giv dem 1 minut. Hæld det hele gennem et dørslag og skyl det under den kolde vandhane, så broccoli køles ned.
- Bland og vend nu broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, radiser, rødløg og halvdelen af baconen sammen i en skål.
- Hæld dressingen over og vend rundt igen.
- Kom det i køleskabet, og lad det stå i mindst to timer inden servering.
- Pynt med resten af bacon.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 6 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 11 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g Bacon Små tern
- 1 stk. Broccoli Små buketter
- 1 stk. Rødløg Små tern
- 2 dl Solsikkekerner
- 2 dl Rosiner Evt. lyse
- 1 bundt Radiser
Ingredienser Dressing
- 2½ dl Cremefraiche
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- 1½ spsk. Rørsukker
- 1 tsk. Sennep
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Dressing
- Rør Creme Fraiche med hvidvinseddike og sukker. Sæt dressingen i køleskab.
- Rist baconen og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Snit radiser i små skiver.
Broccolisalat
- Skyl broccoli og skær og bræk den i små buketter. Kom de små buketter i kogende vand og giv dem 1 minut. Hæld det hele gennem et dørslag og skyl det under den kolde vandhane, så broccoli køles ned.
- Bland og vend nu broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, radiser, rødløg og halvdelen af baconen sammen i en skål.
- Hæld dressingen over og vend rundt igen.
- Kom det i køleskabet, og lad det stå i mindst to timer inden servering.
- Pynt med resten af bacon.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Dressingen må kun lige anes på salaten, og det skal ikke sjaskes ind i dressing.
❓ FAQ
I køleskabet ved 4 grader
Ca. 1 dag i køleskabet
Kommentarer
Ingen kommentarer