Pariserbøf klassisk opskrift smager himmelsk og er en af de allerstørste danske klassikere og det er der en god grund til at du skal smage.
Pariserbøf både smager godt, ser flot ud på en tallerken og kan laves på forholdsvis kort tid.
Pariserbøf er en traditionel dansk ret, som typisk består af en hakkebøf af næsten råt kød eller let stegt oksekød. Vi gennemsteger dog vores oksekød, så alle bakterier bliver dræbt.
Pariserbøf serveret på smørristet franskbrød med alle de klassiske ingredienser som, hakket rødløg, kapers og rødbede falder også i de flestes smag, så det er endnu en grund til, at lave denne ret og servere for sine gæster eller sig selv.
På turiststederne i Sydspanien med danske ejere, vil du næsten altid kunne se denne klassiske menu på menukortet!
Der er flere varianter af pariserbøf, som bliver serveret enten på rugbrød eller ristet franskbrød.
Prøv også Bøf grillet med urter
Gå til
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
800 g oksekød (hakket )
4 spsk. kapers (hakket eller hele)
4 spsk. rødløg (hakket )
4 spsk. rødbede (hakket )
4 skiver franskbrød eller rugbrød (ristet på panden)
4 stk. æggeblommer
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
2 spsk. smør til stegning
4 tsk. peberrod (høvlet)
🥬Pynt
Høvlet peberrod
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Del og form oksekødet i fire boller som trykkes lidt flade.
Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem gyldne og sprøde på en pande i ca. 3 min. på hver side.
På en anden pande eller den samme pande ristes brødet i lidt smør på begge sider. Hvis du rister brødet på samme pande som bøf er stegt, får du ekstra smag.
Anretning
Kom det ristede brød på en tallerken. Derefter kommes bøffen på brødet.
Fordel hakket løg, kapers, peberrod og rødbede på bøfferne og læg til sidst en rå æggeblomme i midten.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Til dem som kan lide peberrod, drysses der lidt friskrevet peberrod over også.
📖Variation
Du kan variere pariserbøf på følgende måde:
Der kan serveres med ristede løg, syltede rødbeder, kapers, æggeblomme og et stykke rugbrød eller pommes frites.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til at lave en god pariserbøf:
1. Brug frisk oksekød af god kvalitet. Hak det selv eller bed slagteren om at hakke det.
2. Tilsæt lidt salt og friskkværnet peber til kødet før stegning for at tilføje smag.
3. Steg bøffen på en varm pande og undgå at overstege den for at bevare saftigheden.
4. Server bøffen med friske finthakket rødløg, kapers, og syltede rødbeder for at give den autentiske smag.
5. Tilføj evt. dine egne foretrukne toppings, som sennep eller Worcestershire sauce efter smag.
6. Server bøffen med et stykke smørristet, franskbrød, rugbrød eller pommes frites for at gøre måltidet mere fyldigt.
Opskrift med noter
Pariserbøf med det hele
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Del og form oksekødet i fire boller som trykkes lidt flade.
- Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem gyldne og sprøde på en pande i ca. 3 min. på hver side.
- På en anden pande eller den samme pande ristes brødet i lidt smør på begge sider. Hvis du rister brødet på samme pande som bøf er stegt, får du ekstra smag.
Anretning
- Kom det ristede brød på en tallerken. Derefter kommes bøffen på brødet.
- Fordel hakket løg, kapers, peberrod og rødbede på bøfferne og læg til sidst en rå æggeblomme i midten.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Til dem som kan lide peberrod, drysses der lidt friskrevet peberrod over også.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer