• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Aftensmad

    Hakkebøf med brun sauce og løg

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Bøf med bløde løg

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Der er næsten ikke noget mere Dansk end hakkebøf med brun sauce og bløde løg. I denne opskrift, laver vi en dejlig krydret sauce, som hakkebøf serveres med. V kommer også et tykt lag bløde løg på toppen af bøf. Her er et lille tip. Nogle kommer også et spejlæg på toppen og rødbeder som tilbehør.

    Prøv også københavnerbøffer

    Tyk eller tynd brun sauce

    Det siges, at når man laver hakkebøf med brun sauce og løg, så skal sovsen være så tyk, at den sidder fast på kartoflen. Kartoflen må endelig ikke soppe i tynd sovs, der ikke vil sidde fast. Du bestemmer helt selv, hvor tyk du vil have sovsen, jo mindre meljævning, jo tyndere sovs.

    Gå til
    • Tyk eller tynd brun sauce
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Bøf med bløde løg

    Bøf med brun sauce og bløde løg

    Opskrift på hakkebøf med brun sauce, rødkål og bløde løg
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 40 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 58 %

    Ingredienser
      

    Hakkebøf

    • 500 g oksekød (hakket 12 %)
    • 2 spsk. smør
    • 2 spsk. olie
    • 2 stk. løg

    Brun sauce

    • 4 dl oksebouillon
    • ½ dl fløde
    • 1 spsk. sovsekulør
    • 2 spsk. maizena
    • 4 spsk. vand
    • ½ tsk. hvidvinseddike
    • 1 tsk. sukker
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber

    Tilbehør

    • 600 gram kartofler
    • ½ stk. broccoli
    • 4 stk. gulerødder

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand eller pil kartoflerne når de er kogt.
    • Klargør og damp grøntsager møre og hold dem varme.
    • Imens formes det hakkede oksekød til 4 store hakkebøffer. Krydr med salt og peber.
    • Pil og skær løg ud i halve ringe.
    • Kom smør og olie på en varm stegepande og svits løg til de har fået lidt farve. Kom en dl vand på den skoldhede pande under omrøring i ca. et halvt minut. Nu er løg bløde og kan sættes til side på en tallerken.
    • Kom smør og olie på den samme stegepande og steg hakkebøffer på 2 minutter på hver side og gentag så de får 4 minutter i alt. Krydres med salt og peber og sættes på en stor lun tallerken, med sølvpapir ovenpå hakkebøffer, så varmen beholdes.
    • Kom oksebouillon på panden og varm det godt op så panden koges af for smag. Tilsæt lidt kulør indtil farven er lysebrun.
    • Smag nu sauce til med lidt hvidvinseddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
    • Lav en meljævning af vand og maizenamel og rør den i saucen indtil den har en fin konsistens.
    • Tilsæt lidt fløde under omrøring og smag nu saucen til for sidste gang.
    • Kom nu hakkebøfferne ned i saucen så de bliver varmet op igen.
    • Pynt med masser af bløde løg.
    • Servér straks med dampede grøntsager til.

    Noter

    Syltede agurker eller asier, franske kartofler er klassisk tilbehør til hakkebøf.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1167kcal (58%) | Kulhydrater: 98g (33%) | Protein: 59g (118%) | Fedt: 61g (94%) | Mættet fedt: 25g (156%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 25g | Trans fedt: 3g | Fiber: 17g (71%) | Sukker: 19g (21%) | Vitamin A: 21705IU (434%) | Vitamin C: 213mg (258%) | Calcium: 258mg (26%) | Jern: 9mg (50%)
    Keyword Hakkebøf, Hakkebøf med brun sauce, Hakkebøf med brun sauce og bløde løg
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 40 min. Opskrift til 2 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 500 g hakket oksekød 12 %
    • 2 spsk. smør
    • 2 spsk. olie
    • 2 stk. løg (store)
    • 4 dl oksebouillon
    • ½ dl fløde
    • 1 spsk. sovsekulør
    • 2 spsk. maizena
    • 4 spsk. vand
    • ½ tsk. hvidvinseddike
    • 1 tsk. sukker
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber
    • 600 gram kartofler

    🔪 Sådan gør du

    • Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand eller pil kartoflerne når de er kogt.
    • Klargør og damp grøntsager møre og hold dem varme.
    • Imens formes det hakkede oksekød til 4 store hakkebøffer. Krydr med salt og peber.
    • Pil og skær løg ud i halve ringe.
    • Kom smør og olie på en varm stegepande og svits løg til de har fået lidt farve. Kom en dl vand på den skoldhede pande under omrøring i ca. et halvt minut. Nu er løg bløde og kan sættes til side på en tallerken.
    • Kom smør og olie på den samme stegepande og steg hakkebøffer på 2 minutter på hver side og gentag så de får 4 minutter i alt. Krydres med salt og peber og sættes på en stor lun tallerken, med sølvpapir ovenpå hakkebøffer, så varmen beholdes.
    • Kom oksebouillon på panden og varm det godt op så panden koges af for smag. Tilsæt lidt kulør indtil farven er lysebrun.
    • Smag nu sauce til med lidt hvidvinseddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
    • Lav en meljævning af vand og maizenamel og rør den i saucen indtil den har en fin konsistens.
    • Tilsæt lidt fløde under omrøring og smag nu saucen til for sidste gang.
    • Kom nu hakkebøfferne ned i saucen så de bliver varmet op igen.
    • Pynt med masser af bløde løg.
    • Servér straks med dampede grøntsager til.
    Hakkebøffer med bløde løg i brun sauce
    Hakkebøffer med bløde løg i brun sauce

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Syltede agurker eller asier, franske kartofler er klassisk tilbehør til hakkebøf.
    • Når du steger hakkebøfferne, så må de ikke steges helt færdig på panden, men tages af lige før de er færdige, da ellers risikerer at blive tørre.

    ❓ FAQ

    Hvad er bedst til sovs, meljævning eller maizena jævning ?

    Maizena er rigtig god til, at jævne en sovs hvis det skal gå hurtigt og den giver en mindre klistret sovs end hvis der bruges mel.

    Hvad er forskellen på mel og maizena jævning ?

    Maizena giver en god gennemsigtig sauce på ca. 5 minutter som kan virke tynd. Meljævning giver en tyk ugennemsigtig sauce. Ulempen er dog, at sauce med meljævning skal simre i mindst 15 minutter for, at fjerne melsmag og undgå at saucen er klistret.

    Skal der bruges varm eller koldt vand til en meljævning ?

    Der må kun bruges koldt vand til meljævning. Varmt vand vil skabe damp når melryster rystes, og melrysteren vil åbne så væske vil flyve rundt i lokalet, så personer kan blive voldsomt forbrændt og køkkenet svinet til.

    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Ribbensteg med brun sauce
    Mørbradbøffer med champignonsauce »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Cafémad, Dansk mad, Hovedretter Tags: broccoli, fløde, gulerødder, hvidvinseddike, kartofler, løg, oksebouillon, oksekød

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind