Fersken eller nektarinkage
Til 10 personer
Fersken eller nektarinkagen har en sprรธd bund med mild vaniljesmag. Blandet med de lidt syrlige friske frugter og afsluttet med en mild cremefraiche, giver det en lรฆkker kage til kaffen.
Du skal bruge modne ferskner fra grรธnthandleren og ikke de hรฅrde fra supermarkedet.
Af Min Madopskrift
Ingredienser:
- 3 รฆg
- 150 g. sukker
- 150 g. mel
- 175 g. blรธdt smรธr + lidt ekstra til at smรธre formen med
- 1 bรฆger cremefraiche
- 50 g. mandler kรธrt gennem minihakker.
- Indholdet af 1 vanillestang eller 2 tsk. Vaniljesukker
- 4 store ferskener eller nektariner
- ยผ tsk. salt
- Flormelis til drys
Vaniljecremefraiche:
Vaniljestangen flรฆkkes pรฅ den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Vaniljekorn og 1 tsk. sukker blandes sammen pรฅ bordet med en paletkniv, sรฅledes, at vaniljekornene skilles ad. Vanilje sukker og cremefraiche rรธres godt sammen og serveres kold til den lune fersken eller nektarinkage
Tรฆnd ovnen pรฅ 175 grader.
Tag en kage- eller tรฆrteform med en diameter pรฅ ca. 26 cm. Smรธr herefter formen.
Pisk รฆg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Tilsรฆt mel, salt, det blรธde smรธr, 1 spsk. cremefraiche (Uden vanilje), knuste mandler og vanilje og rรธr dejen godt igennem. Hรฆld dejen i den smurte form.
Del ferskener eller nektariner iย 4-6 stykker hver og arranger bรฅdene sidelรฆns i dejen.
Bag kagen i 40 โ 45 minutter. Lad den kรธle af i formen og vend den derefter ud og placรฉr den pรฅ et serveringsfad. Hvis den ikke lige falder ud, bruges en paletkniv til, at vriste den fri.
Drys med flormelis gennem en siย og servรฉrย med vanilje cremefraiche
I stedet for hakkede mandler, kan der bruges mandelmel, hvis man ligger inde med det.





Based on 24 Review(s)
















Kommentarer
Ingen kommentarer