Fersken eller nektarinkage
Til 10 personer
Fersken eller nektarinkagen har en sprød bund med mild vaniljesmag. Blandet med de lidt syrlige friske frugter og afsluttet med en mild cremefraiche, giver det en lækker kage til kaffen.
Du skal bruge modne ferskner fra grønthandleren og ikke de hårde fra supermarkedet.
Af Min Madopskrift
Ingredienser:
- 3 æg
- 150 g. sukker
- 150 g. mel
- 175 g. blødt smør + lidt ekstra til at smøre formen med
- 1 bæger cremefraiche
- 50 g. mandler kørt gennem minihakker.
- Indholdet af 1 vanillestang eller 2 tsk. Vaniljesukker
- 4 store ferskener eller nektariner
- ¼ tsk. salt
- Flormelis til drys
Vaniljecremefraiche:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Vaniljekorn og 1 tsk. sukker blandes sammen på bordet med en paletkniv, således, at vaniljekornene skilles ad. Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune fersken eller nektarinkage
Tænd ovnen på 175 grader.
Tag en kage- eller tærteform med en diameter på ca. 26 cm. Smør herefter formen.
Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mel, salt, det bløde smør, 1 spsk. cremefraiche (Uden vanilje), knuste mandler og vanilje og rør dejen godt igennem. Hæld dejen i den smurte form.
Del ferskener eller nektariner i 4-6 stykker hver og arranger bådene sidelæns i dejen.
Bag kagen i 40 – 45 minutter. Lad den køle af i formen og vend den derefter ud og placér den på et serveringsfad. Hvis den ikke lige falder ud, bruges en paletkniv til, at vriste den fri.
Drys med flormelis gennem en si og servér med vanilje cremefraiche
I stedet for hakkede mandler, kan der bruges mandelmel, hvis man ligger inde med det.
Kommentarer
Ingen kommentarer