• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Asiatisk

30 minutters rejer med spicy karry

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 måneder siden

Asiatisk ret med karry og rejer

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total17
  • 17
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

En Delikat cremet karrysauce med masser af karrysmag, som bliver toppet af de store lækre rejer får du i 30 minutters rejer med spicy karry. Der kan serveres ris eller risnudler til. Vi serverer selv også en frisk salat til, og derudover anretter vi små stykker af frisk mango i små skåle, da mango passer perfekt til retter med karry.

Prøv også 30 minutters krydret masala rejer

Gå til
  • 📖Variation
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

📖Variation

Chili og hvidløg

Hvis du vil have fuld smæk på krydderierne og smagen, kan du komme to fed finthakket hvidløg og lidt finthakket chili på en varm stegepande med olivenolie. Svits det i 30 sekunder og hæld så lidt rejer på panden og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut og tag det straks af panden. Derefter vender du den i saucen. Så har du både rejer med og uden stærk smag.

30 minutters rejer med spicy karry
30 minutters rejer med spicy karry

📖 Opskrift

Asiatisk ret med karry og rejer

30 minutters rejer med spicy karry

Asiatisk ret på 30 minutters med rejer og spicy karry
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 30 min
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken asiatisk, Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 37 %

Ingredienser
  

  • 200 g rejer
  • 1 stk. porre
  • 1 spsk. smør (til stegning)
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 stk. peberfrugt (rød)
  • 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 dl ris
  • 3 dl vand
  • ½ bundt dild (frisk)

Sådan gør du
 

  • Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
  • Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
  • Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
  • Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
  • Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
  • Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
  • Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
  • Smag til med salt op peber.
  • Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.

Tilbehør

  • Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.

Servering

  • Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.

Noter

  • Rejer bliver seje, da de taber væden, hvis de tilberedes for længe. Så rejer skal kun lige varmes op. 
  • Du kan svitse rejer i lidt hakket hvidløg og chili og tilsætte det i retten i stedet for de ferske rejer, hvis du ønsker lidt ekstra spicy smag.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 742kcal (37%) | Kulhydrater: 81g (27%) | Protein: 24g (48%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 21g (131%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 10g | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 2691IU (54%) | Vitamin C: 58mg (70%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 4mg (27%) | Vitamin K: 57µg (54%) | Calcium: 196mg (20%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 81µg (20%) | Jern: 4mg (22%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 92mg (23%) | Fosfor: 448mg (45%)
Keyword 30 minutters rejer med spicy karry, asiatisk ret med rejer, Rejer i karry
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer

🥘 Ingredienser

  • 200 g rejer
  • 1 stk. porre
  • 1 spsk. smør (til stegning)
  • 3 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 stk. peberfrugt (rød)
  • 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

🥗Tilbehør

  • 2 dl ris
  • 3 dl vand
  • ½ bundt dild (frisk)

🔪 Sådan gør du

  1. Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
  2. Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
  3. Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
  4. Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
  5. Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
  6. Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
  7. Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
  8. Smag til med salt op peber.
  9. Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.

🥗Tilbehør

  • Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.

🍽Servering

  • Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Vi har tilsat rejer, men blæksprutteringe og andre skaldyr er også velegnet.
  • Hvis du har en karryplante, er det oplagt, at pynte med lidt grofthakkede karryblade.
  • Du kan erstatte frisk mango med frossen mango.
Asiatisk ret med karry og rejer
Asiatisk ret med karry og rejer

Mere fra samme kategori:

Napoleonshatte med Grand Marnier
Pizzasnegle med krydret oksekød 
Appelsin muffins med Chokolade
Kirsebærsaft
Krydret kylling med smørbagte grøntsager
Laksesalat af varmrøget laks
Del meget gerne
  • Total17
  • 17
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Asiatisk

  • Oksekød med grøntsager i karry
    Oksekød med grøntsager i karrysauce
  • Karrygryde med kylling og grøntsager
    Karrygryde med kylling
  • Kylling og sød kartoffel i thai karrysauce
    Kylling og sød kartoffel i karrysauce
  • Thai sweet potato and chili curry sauce
    Thai sweet potato curry

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Asiatisk, Billig mad, Fisk og skaldyr, Mad på 30 minutter, Nytår Tags: cayennepeber, dild, forårsløg, Gurkemeje, Karry, peberfrugt, Porre, rejer, Ris, tomatpuré

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·