• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » asiatisk

    30 minutters rejer med spicy karry

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Asiatisk ret med karry og rejer

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    En Delikat cremet karrysauce med masser af karrysmag, som bliver toppet af de store lækre rejer får du i 30 minutters rejer med spicy karry. Der kan serveres ris eller risnudler til. Vi serverer selv også en frisk salat til, og derudover anretter vi små stykker af frisk mango i små skåle, da mango passer perfekt til retter med karry.

    Prøv også 30 minutters krydret masala rejer

    Gå til
    • 📖Variation
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📖Variation

    Chili og hvidløg

    Hvis du vil have fuld smæk på krydderierne og smagen, kan du komme to fed finthakket hvidløg og lidt finthakket chili på en varm stegepande med olivenolie. Svits det i 30 sekunder og hæld så lidt rejer på panden og rør rundt. Svits det hele i ca. 1 minut og tag det straks af panden. Derefter vender du den i saucen. Så har du både rejer med og uden stærk smag.

    30 minutters rejer med spicy karry
    30 minutters rejer med spicy karry

    📋 Opskrift

    Asiatisk ret med karry og rejer

    30 minutters rejer med spicy karry

    Asiatisk ret på 30 minutters med rejer og spicy karry
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk
    Antal 2 personer
    Kalorier 37 %

    Ingredienser
      

    • 200 g rejer
    • 1 stk. porre
    • 1 spsk. smør (til stegning)
    • 3 tsk. karry
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 knsp. cayennepeber
    • 2 stk. forårsløg
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
    • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
    • 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
    • 1 spsk. sojasauce
    • 1 tsk. fiskesauce
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    Tilbehør

    • 2 dl ris
    • 3 dl vand
    • ½ bundt dild (frisk)

    Sådan gør du
     

    • Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
    • Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
    • Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
    • Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
    • Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
    • Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
    • Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
    • Smag til med salt op peber.
    • Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.

    Tilbehør

    • Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.

    Servering

    • Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.

    Noter

    • Rejer bliver seje, da de taber væden, hvis de tilberedes for længe. Så rejer skal kun lige varmes op. 
    • Du kan svitse rejer i lidt hakket hvidløg og chili og tilsætte det i retten i stedet for de ferske rejer, hvis du ønsker lidt ekstra spicy smag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 742kcal (37%) | Kulhydrater: 81g (27%) | Protein: 24g (48%) | Fedt: 36g (55%) | Mættet fedt: 21g (131%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 10g | Trans fedt: 1g | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 2691IU (54%) | Vitamin C: 58mg (70%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 4mg (27%) | Vitamin K: 57µg (54%) | Calcium: 196mg (20%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 81µg (20%) | Jern: 4mg (22%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 92mg (23%) | Fosfor: 448mg (45%)
    Keyword 30 minutters rejer med spicy karry, asiatisk ret med rejer, Rejer i karry
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    • 200 g rejer
    • 1 stk. porre
    • 1 spsk. smør (til stegning)
    • 3 tsk. karry
    • 1 tsk. gurkemeje
    • 1 knsp. cayennepeber
    • 2 stk. forårsløg
    • 1 stk. peberfrugt (rød)
    • 1½ dl madlavningsfløde 8 % (eller piskefløde)
    • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
    • 2 tsk. æblecidereddike (eller riseddike)
    • 1 spsk. sojasauce
    • 1 tsk. fiskesauce
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber

    🥗 Tilbehør

    • 2 dl ris
    • 3 dl vand
    • ½ bundt dild (frisk)

    🔪 Sådan gør du

    1. Begynd med at tø rejer op, hvis du bruger frosne og læg dem i et dørslag, så væden fjernes.
    2. Kog ris som anvist på pakken, når du har klargjort grøntsager, så er ris færdig samtidigt med hovedretten.
    3. Skyl og klargør alle grøntsager grundigt. Særligt porre, da den ofte indeholder jord.
    4. Skær de yderste grove blade af porre og hak porren fint, Skær forårslåg i tynde skiver. Skær peberfrugt ud i små stykker.
    5. Kom smør på panden og svits porre i et minut. Tilsæt resten af grøntsager og svits det hele 1 minut. Tilsæt karry, gurkemeje og cayennepeber og svits under omrøring.
    6. Tilsæt tomatpuré og rør det godt rundt.
    7. Tilsæt fløde, eddike, fiskesauce og soja under omrøring. Bring saucen i kog, og lad den snurre et par minutter.
    8. Smag til med salt op peber.
    9. Vend nu rejer, i retten pynt med dild og servér straks.

    🥗 Tilbehør

    • Kog ris som anvist på posen og servér sammen med hovedretten.

    🍽 Servering

    • Anret salat i en skål og anret lidt hakket dild i en anden skål.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Vi har tilsat rejer, men blæksprutteringe og andre skaldyr er også velegnet.
    • Hvis du har en karryplante, er det oplagt, at pynte med lidt grofthakkede karryblade.
    • Du kan erstatte frisk mango med frossen mango.
    Asiatisk ret med karry og rejer
    Asiatisk ret med karry og rejer
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kernetemperatur oksekød og kalvekød
    Indbagt laks med spinat og flødeost »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, asiatisk, Billig mad, Fisk og skaldyr, Mad på 30 minutter Tags: cayennepeber, dild, forårsløg, Gurkemeje, Karry, peberfrugt, Porre, rejer, Ris, tomatpuré

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind