Tiramisu
Giver en lille bradepande som kan kommes i glas
Tiramisu er en gammel italiensk dessert, i lag af:
- ladyfingers som er vædet med stærk kaffe (f. eks. espresso) og amaretto
- Af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost)
- Æg tilsat sukker og vanilje
Tiramisu pyntes ofte med kakaopulver eller mørk chokolade drysset i flager.
Her er Min Madopskrifts opskrift på tiramisu, som er en del af serie opskrifter, vi har fået i Italien sommeren 2014.
Tiramisu med ladyfingers. Her serveret i glas med en ladyfinger i bunden af glas.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Tiramisu med ladyfingers
- 500 gram Mascarpone (Mild, cremet friskost)
- 3 æggeblommer, pasteuriseret
- 100 gram Sukker
- 3 æggehvider, pasteuriseret
- 2 dl. Stærk kaffe, færdiglavet (helst espresso)
- 1 ½ dl. Amaretto
- 1 pakke Ladyfingers (Småkage)
- Korn fra 1 vaniljestang
- Knivspids salt
Fremgangsmåde Tiramisu med ladyfingers
Bryg kaffen og lad den afkøle.
Imens laver du følgende;
Sukker og æggeblommer blandes sammen og piskes til en æggesnaps i en skål.
Skyld piskeris.
Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i æggesnapsen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i mascarponen.
Vend Mascarpone med vaniljekorn forsigtig med blandingen i skålen.
Det hele skal være let og luftigt.
Den af kølede kaffe og amaretto røres sammen.
Ladyfingers lægges i kaffeblandingen et kort øjeblik så de suger lidt af kaffeblandingen til sig og bliver blødt lidt op.
Tag en form og beklæd den med bagepapir.
Læg nu et lag af de opblødte ladyfingers og hæld ca. en tredjedel af mascarponen over.
Gentag 3 gange i alt.
Der sluttes af med et lag mascarpone.
Kom film over formen.
Sæt det ind i køleskabet til næste dag.
Kom evt. desserten op i glas (sørg for at der er en ladyfinger i bunden). .
Drys med kakaopulver eller revet mørk chokolade (Max 56 %) inden servering.
Rør en omgang, så du får lidt “spil” i desserten
Prøv også Citronfromage med flødeskum – bedste opskrift
Tips til Tiramisu med ladyfingers
Pas på med at ladyfingers ikke ligger for længe i kaffen og derved bliver for bløde og helt ud “bid”
I stedet for Amaretto kan der bruges anden likør eller Marsala.
Kommentarer
Ingen kommentarer