Tiramisu er en gammel italiensk dessert, i lag af, ladyfingers som er vædet med stærk kaffe, amaretto, mascarpone, æg, sukker og vanilje.
Opskriften på tiramisu med ladyfingers, giver en lille bradepande, som kan skæres ud og serveres på en tallerken.
Hvis du vil gøre lidt mere ud af det, eller lave en lidt anderledes servering, kan du komme tiramis glas og servere den som en rørt dessert, som vi har gjort.
Tiramisu er en italiensk dessert, i lag af:
- ladyfingers som er vædet med stærk kaffe (f. eks. espresso) og amaretto
- Af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost)
- Æg tilsat sukker og vanilje
Tiramisu pyntes ofte med kakaopulver eller mørk chokolade drysset i flager.
Her er Min Madopskrifts opskrift på tiramisu, som er en del af serie opskrifter, vi har hentet i Italien sommeren 2014.
Prøv også Citronfromage med flødeskum – bedste opskrift
Indhold i opskrift - Hop til:
Tiramisu med ladyfingers. Her serveret i glas med ladyfingers i bunden af glas og rørt rundt med lidt kakao og chokoladesauce i toppen.
Ingredienser Tiramisu med ladyfingers
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram Mascarpone (mild, cremet friskost)
- 3 æggeblommer, pasteuriseret
- 100 gram Sukker
- 3 æggehvider, pasteuriseret
- 2 dl. Stærk kaffe, færdiglavet (helst espresso)
- 1 ½ dl. Amaretto eller marsala
- 1 pakke Ladyfingers (småkage)
- Korn fra 1 vaniljestang
- Knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Bryg kaffen og lad den afkøle.
- Imens laver du følgende;
- Sukker og æggeblommer blandes sammen og piskes til en æggesnaps i en skål.
- Skyl piskeris.
- Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i æggesnapsen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i mascarponen.
- Vend Mascarpone med vaniljekorn forsigtig med blandingen i skålen.
- Det hele skal være let og luftigt.
- Den af kølede kaffe og amaretto røres sammen.
- Ladyfingers lægges i kaffeblandingen et kort øjeblik så de suger lidt af kaffeblandingen til sig og bliver blødt lidt op.
- Tag en form og beklæd den med bagepapir.
- Læg nu et lag af de opblødte ladyfingers og hæld ca. en tredjedel af mascarponen over.
- Gentag 3 gange i alt.
- Der sluttes af med et lag mascarpone.
- Kom film over formen. Sæt det ind i køleskabet til næste dag.
- Næste dag, kan du drysse kakao over tiramisu, skære den ud og servere den.
- Du kan også komme tiramisu i glas, som vi har gjort på billedet. (sørg for at der er en ladyfinger i bunden af hvert glas).
- Drys med kakaopulver, chokoladesauce eller revet mørk chokolade (max 56 %) inden servering.
- Rør en omgang, så du får lidt “spil” i desserten, som på billedet.
💭 Tips
Tips til Tiramisu med ladyfingers:
Pas på med at ladyfingers ikke ligger for længe i kaffen og derved bliver for bløde og helt ud “bid”.
I stedet for Amaretto kan der bruges anden likør eller Marsala.
📋 Komplet opskrift med noter
Tiramisu med ladyfingers
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner får den? ⭐⭐⭐⭐⭐
Ingredienser
- 500 gram mascarpone (mild, cremet friskost)
- 3 stk. æggeblommer (pasteuriseret)
- 100 gram Sukker
- 3 stk. æggehvider (pasteuriseret)
- 2 dl. kaffe (stærk færdiglavet, og helst espresso)
- 1 ½ dl. amaretto (eller marsala)
- 1 pakke ladyfingers (Småkage)
- 1 stk. vaniljestang (korn)
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Bryg kaffen og lad den afkøle. Imens laver du følgende:
- Sukker og æggeblommer blandes sammen og piskes til en æggesnaps i en skål.
- Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i æggesnapsen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i mascarponen.
- Vend Mascarpone med vaniljekorn forsigtig med blandingen i skålen.
- Den af kølede kaffe og amaretto røres sammen.
- Ladyfingers lægges i kaffeblandingen et kort øjeblik så de suger lidt af kaffeblandingen til sig og bliver blødt lidt op.
- Tag en form og beklæd den med bagepapir.
- Læg nu et lag af de bløde ladyfingers og hæld ca. en tredjedel af mascarponen over.
- Gentag 3 gange i alt.
- Der sluttes af med et lag mascarpone.
- Kom film over formen.
- Sæt det ind i køleskabet til næste dag.
- Kom evt. desserten op i glas (sørg for at der er en ladyfinger i bunden).
- Drys med kakaopulver eller revet mørk chokolade (Max 56 %) inden servering.
- Rør evt. en omgang, så du får lidt “spil” i desserten
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Bjørn Nielsen skriver
Nem og enkel opskrift på tiramisu med ladyfingers.