Hjemmelavet Passionsfrugt sorbet
4 portioner
Sorbet is, er kendetegnende ved, at de er friske og ofte let syrlige, med smag af forskellige frugter og bær.
Kan du lide hjemmelavet is og sorbet is, bør du prøve vores passionsfrugt sorbet med lime. Smagen, duften og konsistensen, er i perfekt samspil.
Du kan komme sorbet isen i drinks, isvafler, varme vafler og sammen med andre typer is, som f.eks. vaniljeis.
Du kan bruge denne opskrift som grundopskrift på sorbet is og udskifte frugter. Beregn dobbelt så meget vand som sukker, som udgangspunkt, da sorbet is, ikke skal være for sød!
Ingredienser passer nøjagtig til en lille ismaskine.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Passionsfrugt sorbet med lime
- 3 dl Vand
- 1 ½ dl sukker
- 1 Lime, saften
- 4 Passionsfrugter
- 3 Æggehvider
Fremgangsmåde Passionsfrugt sorbet med lime
Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og tag det af varmen.
Skyld lime grundigt i rindende vand og tør den i et rent viskestykke.
Hvis du vil bruge lidt af skallen, skal du tage et rivejern og rive lidt af det grønne af lemon med den fineste side. Der må ikke komme noget af det hvide med, ellers bliver sorbet bitter.
Vi bruger ikke skallen, men kun saften da smagen af lemon bliver for gennemtrængende, og isen lidt bitter.
Drys det ned i sukkervandet og rør det rundt.
Pres saften og hæld det med ned i gryden.
Flæk passionsfrugter og skrab frøene ud.
Kom det i en sigte og hold sigten ned i det varme sukkervand i gryden.
Nu tager du en spiseske og presser saften ud af frugtkødet, til der kun er de sorte frø tilbage.
Kasser frøene.
Rør det godt sammen.
Tag nu en røremaskine og pisk æggehviderne helt stive.
Hæld nu forsigtigt indholdet fra gryden i en tynd stråle ned til de stiftpiskede hvider i en tynd stråle, så den lette og luftige blanding holdes.
Nu kan du køle blandingen ned på bordet eller i køleskabet, men husk der skal piskes mindst hver halve time.
Du kan også springe denne proces over og begynde indfrysningen på en ismaskine.
Fremgangsmåde ismaskine
Fyld ismaskinen op og følg anvisningen på maskinen. Efter ca. halvanden time, skulle du have en færdig sorbet is afhængig af model.
Fremgangsmåde i fryser
Har du ingen ismaskine, kan du sagtens lave din sorbet is alligevel. Kom indholdet i en skål der kan sættes låg på.
Sæt sorbet is blandingen i fryseren.
Pisk isen godt hver halve time. Gør du ikke det, vil saften samle sig i bunden af skålen og du vil få en ubrugelig is.
Prøv også vores opskrift på fersken is
Servering
Server f. eks. Passionsfrugt sorbet med lime, med lidt sødt tilbehør som kunne være hjemmelavet jordbærmarmelade, søde frugter og varme vafler.
Tips til Passionsfrugt sorbet med lime
Du kan erstatte lime med citron.
Hvis du ikke bruger en ismaskine, skal der røres mindst hver halve time i isen, for at den ikke skal skille af.
tina nymann
Den skal prøves, skal den!:-)