Fedtfattig ovnbagt krydret laks med tilbehør
Af Min Madopskrift
Mangler du lige at tabe de sidste kilo inden sommeren og stranden kalder!
Og mangler du inspiration til nogle fedtfattige retter?
Så bør du prøve mindst én af mine opskrifter på ovnbagt krydret laks med tilbehør.
Opskrifterne er nærmest fri for kalorier og usundt fedt men smager derimod fantastisk og er fyldt med sunde fedt stoffer og vitaminer!
Så drop tanken om at sund mad er kedelig og prøv én af mine forslag på laks med lækkert tilbehør.
Serveringsforslag 1
Ovnbagt krydret laks med grøntsager
Antal: 2 portioner
Der findes mange forskellige steder hvor du kan købe din laks. Laks findes i næsten ethvert supermarked både på frost men også i fersk form.
Den bedste vej til en smagfuld laks er dog ved at købe den hos fiskehandleren. Her får du mest ud af smagen og får også laksen helt frisk.
Dette er dog et lidt dyrere alternativ så derfor har jeg i mine opskrifter her ikke valgt nogen bestemt form for laks. Det skal være helt op til dig selv, om du ønsker dine laksefileter frosne/ferske, om du køber dem i et supermarked eller hos en fiskehandler og om de skal være med skind eller ej. Fremgangsmåden er den samme.
Dog skal du huske at hvis du vælger frosne laksefileter skal de tø op inden du lægger dem i ovnen med dine grøntsager da dette giver den bedste smag.
Det skal du bruge:
Til laksen
- 2 stk. laksefileter
- Chili flager
- 2 fed hvidløg
- Olie
- Citron saft
- Hvidløgspeber (giver en rigtig god smag til laksen)
* Når du vælger chili er det lige meget i hvilken form du bruger den. Om det er chili flager, stødt chili eller andet du vælger så er det op til dig hvor meget og hvad du synes som giver den bedste smag.
Grøntsagerne
Når der skal vælges grøntsager til din laks er det kun fantasien som sætter grænser. Du kan bl.a. bruge:
- Broccoli
- Gulerødder
- Kål
- Løg (jeg anbefaler rødløg)
- Pastinak
- Rødbeder
- Blomkål
- peberfrugt
* Mængden af de forskellige grøntsager afhænger af eget behov.
Fremgangsmåden:
Først forvarmes ovnen til 180 grader ved almindelig ovn. Herefter laves der en hvidløgsolie.
Olien hældes i en lille skål og hvidløg presses ud i olien. Der røres rundt til olien og hvidløgene er blandet godt sammen.
De valgte grøntsager skæres ud i størrelse efter eget behov og lægges i en frysepose.
Herefter hældes en smule af hvidløgsolien ned i fryseposen med grøntsager og krydderier tilsættes (chili og hvidløgspeber). Herefter rystes fryseposen godt, så grøntsager, krydderier og olie bliver mixet godt sammen.
Herefter hældes grøntsagerne ud i et ildfast fad og laksefileterne placeres ovenpå grøntsagerne. Hvidløg presses udover laksefileterne sammen med citronsaften hvorefter der kommes lidt hvidløgspeber samt chili på laksefileterne også.
* Grøntsagerne kan laves aftenen før og lægges i fryseposen sammen med krydderierne. På den måde kan grøntsagerne ligge hele natten og suge krydderierne til sig og derved får de den lækreste smag når de tilberedes dagen efter!
Så er laksen klar til at komme i ovnen. Fadet med laks og grøntsager placeres i midten af ovnen på en rist. Retten skal have ca. 20 min. i ovnen eller til laksen er mør.
Når laksen er færdig tages fadet ud af ovnen og anrettes på tallerkener eller som det er i fadet. Brød/hvidløgsbrød kan serveres til. Et lille tip er, at et glas kold hvidvin passer perfekt til denne ret!
Velbekomme!
Serveringsforslag 2
Ovnbagt krydret laks med avocado salat
Antal: 2 portioner
Det skal du bruge:
Til laksen
- 2 stk. laksefileter
- Chili flager
- 2 fed hvidløg
- Olie
- Citron saft
- Hvidløgspeber (giver en rigtig god smag til laksen)
* Når du vælger chili er det lige meget i hvilken form du bruger den. Om det er chili flager, stødt chili eller andet du vælger så er det op til dig hvor meget og hvad du synes som giver den bedste smag.
Salaten
Salaten til din laks kan sammensættes præcis som du ønsker det. Mit forslag til salaten er en avokado salat med feta og peberfrugt da dette passer perfekt til laks og sommer!
- Salat – Iceberg eller rucolasalat
- Agurk
- Feta – her kan den fedtfattige version anvendes hvis retten ønskes mere kaloriefri
- Rød peberfrugt
- Avokado
- Croutoner/pinjekerner
- Rødløg
* Er det årstiden til det kan man vælge at putte jordbær i salaten – smager rigtig lækkert og giver en sød smag til salaten
Fremgangsmåden:
Først forvarmes ovnen til 180 grader ved almindelig ovn. Herefter laves der en hvidløgsolie.
Olien hældes i en lille skål og hvidløg presses ud i olien. Der røres rundt til olien og hvidløgene er blandet godt sammen. Hvidløg presses udover laksefileterne sammen med citronsaften hvorefter der kommes lidt hvidløgspeber samt chili på laksefileterne også. Laksene lægges i et ildfast fad hvorefter de stilles i ovnen på en rist hvor de skal stå i ca. 20 min. eller til de er møre.
Men laksen står i ovnen skæres Ingredienserne til salaten; grøntsager, feta, avocado, løg, croutoner/pinjekerner m.m. og evt. jordbær, ud i størrelse efter eget behov og lægges i en skål.
Når laksen er færdig tages fadet ud af ovnen og laksen anrettes på tallerkener eller som de er i fadet og salaten serveres hertil. Brød/hvidløgsbrød kan serveres til og er rigtig lækkert at få ved siden af.
Et lille tip er, at et glas kold hvidvin passer perfekt til denne ret!
Velbekomme og mange madhilsner fra,
Julie Fie 🙂
Kommentarer
Ingen kommentarer