Sole Veronique – Søtunge Veronique, en hyldest til André Messager og operetten
Til 4 personer
Klassisk Engelsk menu, der er lavet til ære for det franske Operette stykke Véronique. Veronique er produceret i 1903 på the Coronet Theatre, og blev hurtigt en stor succes.
Da dette stykke skulle spilles i England, blev det sådan en kæmpe succes, at Chefkokken Auguste Escoffier skabte en ny ret til Londons Carlton Hotel: Sole Véronique eller Søtunge Veronique på Dansk.
Hvis du laver denne ret som anvist, vil du få en middag ud over det sædvanlige. Dette er en perfekt menu til at imponere vennerne når du inviterer til middagsselskab.
Du bør lave denne ret, mindst en gang, før du inviterer, da den er lidt svær.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Sole Veronique – Søtunge Veronique:
- 10 g smør, plus ekstra til smøring
- 800 g søtunge skåret i fileter
- 200 ml fiskebouillon
- 100ml tør vermouth
- 1 laurbærblad
- 1 ½ piskefløde
- 200g grønne druer, skåret i halve og uden kerner
- Flagesalt og friskkværnet hvid peber
Tilbehør til Sole Veronique – Søtunge Veronique:
- Kogte kartofler og dampede asparges
Fremgangsmåde Sole Veronique – Søtunge Veronique:
Forvarm ovnen til 180 grader. Gnid smørret rundt i et ovnfast fad.
Fold fiskefileterne og læg dem i et lag i fadet.
Kom klatter af smør over fileterne
Hæld fiskebouillon og vermouth omkring fisken. Læg laurbærblad ved.
Dæk fisken med et stykke aluminiumsfolie.
Lad det stå i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil fisken er hvid og mør.
Kog kartoflerne imens og damp asparges.
Tag fileterne op af fadet og hældt hæld væsken i en stor stegepande. Kom fileterne tilbage og dæk fisken med folien igen og sæt det tilbage i ovnen for at holde fileterne varme.
Bring stegeskyen i kog over en høj varme og kog fonden ind, indtil den reduceret til omkring halvdelen.
Hæld fløden i gryden og varm det op til det småkoge.
Tilsæt de halverede og udstenede vindruer.
Kog yderligere et minut, eller indtil druerne er varme.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Tag fisken ud af ovnen og forsigtigt hæld saucen.
Serveres straks.
Prøv også vores Skaldyr Gratineret fiskegratin
Tips til Sole Veronique – Søtunge Veronique
- Du kan erstatte søtunge med hvilken som helst fladfisk, f.eks. rødspætte
- Du kan erstatte fiske bouillon med hønsebouillon
- Du kan erstatte vermouth med en god sherry
- Du kan erstatte asparges, med andre grøntsager
Kommentarer
Ingen kommentarer