Pulled Chicken i burger
Til 4 personer
Pulled chicken skal laves på en grill, for at få den rigtige lidt røgede grillsmag. Men man kan sagtens lave en yderst velsmagende Pulled chicken i ovnen også. Problemet ved langtidsstegning af kylling er, at kødet er maget og tørt i forvejen.
Laver du din Pulled Chicken i Römertopf, får du en lækkert mørt og saftig stykke kød.
Serveres Pulled chicken med coleslaw eller som en almindelig burger, får du et fantastik lækkert måltid, som især dine børn vil elske dig for.
Af Min madopskrift
Ingredienser Pulled Chicken i Römertopf:
600 gram eller 3 – 4 kyllingebryst fileter, i alt
Marinade til kylling i Römertopf:
- 1 rødløg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, trykket flad med hånden
- 3 spsk. ketchup
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. brun farin
- 10 dråber engelsksauce
- 1 dl. citronsaft, appelsinsaft eller appelsinjuice
- 1 tsk. cayennepeber
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. røget paprika eller alm. paprika
- 1 tsk. liquid smoke, (Kan udelades)
Server kylling i Römertopf med:
- Coleslaw og Pommes frites
Eller
- Som en almindelig burger
Tilbehør til kylling i Römertopf:
- Pommes frites
- Store Burgerboller
- Salat
- Rødløg
- Tomat
- Dressing
Fremgangsmåde kylling i Römertopf:
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingebryst fileter i en frysepose. Hæld marinaden i fryseposen, og fordel marinaden godt. Lad det trække i ca. 12 timer.
Du kan evt. udelade denne trækkeproces og gå videre.
Tag kyllingebryst og læg dem i Römertopfen
Hæld marinaden over kyllingebryst fileterne og fordel marinaden over det hele.
Sæt Römertopfen i en kold ovn ved 100 grader, og lad kyllingen være i ovnen i omrkring 3 ½ time.
Imens kyllingen er i ovnen laves alt tilbehøret.
Derefter tages Römertopfen ud af ovnen og stilles på bordet.
Ved bordet.
Tag en varm kyllingefilet op af Römertopfen, og læg den på et fad. Du trækker kødet fra hinanden med to gafler.
Server i varme burgerboller med hjemmelavet coleslaw, eller med tilbehør som til almindelige burgere.
Vi har også klassisk pulled pork i Römertopf du kan prøve
Tips til kylling i Römertopf
Har du ikke en Römertopf, kan du lave kyllingebrystet fileter i et ildfast fad, hvor du dækker fadet til med folie, hvor der er prikket et par huller.
Du kan erstatte lidt af væden med mørt øl
Du kan erstatte honning med 1 gulerod skåret i grove stykker
Kommentarer
Ingen kommentarer