Glutenfri Pizza i to varianter
Af Min Madopskrift
En glutenfri pizzabund er nem at arbejde med og bliver sprød, når man følger bageanvisningen.
Opvarmes den dagen efter, bliver den sprød igen.
Kikærtemelet er med til at give smag og gøre dejen mere blød og nem at arbejde med.
Glutenfri pizzaopskrift er med tun og er i to forskellige versioner.
- Glutenfri pizza med tomatsovs som underlag
- Glutenfri pizza med pesto som underlag
Fyldet kan jo varieres med ens egen ynglings fyld.
Opskriften på grillede marinerede svampe kan findes her.
Ingredienser Glutenfri pizza:
Pizzabund
- 4 dl lunt vand
- 25 g gær
- 1½ tsk. honning
- 1 lille tsk. havsalt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. FiberHUSK
- 100 g kikærtemel
- 50 g majsmel
- 200 g rismel + lidt til udrulning
Fyld:
- Tomatsovs
- Tun
- Løgringe
- squash i tynde skiver
- grillede marinerede svampe (se opskrift her)
- Artiskokhjerter i skiver
- sorte oliven
- Syltede paprikastrimler (Eller syltede rød peber)
- drys med oregano, salt og peber
- dryp med olivenolie
Grønt fyld:
- Basilikumpesto
- tun
- løgringe
- squash i tynde skiver
- grillede marinerede svampe (se opskrift her)
- Artiskokhjerter i skiver
- kapers
- grønne oliven
- drys med oregano, salt og peber
Fremgangsmåde Glutenfri pizza:
Pizzabund
Gær røres ud i det lunkne vand sammen med honningen.
Lad blandingen stå i ca. 5 min, så gæren går i gang med at arbejde og bruser let.
Tilsæt salt, olie og FiberHUSK og rør det godt sammen.
Tilsæt kikærtemel, majsmel og halvdelen af rismelet og kom det op i en røremaskine, eller rør det sammen med håndmixer (dejkroge).
Tilsæt rismel lidt af gangen, til blandingen er fast og let smidig.
Vend dejen ud på et bord drysset godt med rismel og ælt dejen glat og smidig i hånden.
Mæt dejen med resten af rismelet.
Bemærk: den skal dog ikke være lige så fast som en alm. hvedemels dej.
Læg dejen i skålen og lad den hæve lunt i 40 min.
Mens dejen hæver gøres fyldet klart.
Del dejen i to lige store dele.
Ælt den ene halvdel kort på køkkenbordet der er drysset med mel.
Form dejen til en kugle og tryk den lidt flad med håndfladen.
Læg nu dejen på et stykke bagepapir og rul den flad med en kagerulle. Så klister den ikke fast til bordet.
Dejen skal være ca. ½ cm tyk eller mindre. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Fyldet lægges nu på.
Forvarm ovnen med en bageplade i. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaen over på den.
Bag den nederst i ovnen ved 250°C i ca. 15 min.
Dryp den færdige pizza med krydderolie.
Tips
Krydderolie fra grillede marinerede svampe giver en god smag, hvis man kan lide svampe.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk
Kommentarer
Ingen kommentarer