Perfekte kartoffelbåde i ovn, skal være sprøde og gyldne udenpå og bløde indeni. Det er vigtigt, at man har en høj temperatur i ovnen så kartoflerne bliver gyldne og sprøde. Hvis temperaturen er for lav bliver kartoflerne kogte, blege og tørre. I ovnen er 205 til 220 grader en god temperatur til alm. ovnvarme. Hvis man bruger varmluft, skal temperaturen ikke for højt op, da vil 190 grader være fint. Gyldne kartoffelbåde kan serveres til de fleste former for kød og grillretter.
Prøv også kartoffelbåde med paprika
Gå til
Kolde kogte kartofler
I denne opskrift, har vi lavet kartoffelbåde af kolde kogte kartofler fra dagen i forvejen, men du kan sagtens bruge rå kartofler til kartoffelbåde i ovn, det tager bare lidt længere tid.
Opskrift med noter
Kartoffelbåde med timian i ovn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1½ kg. Kartofler
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Salt
- 2 spsk. Smør
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 °C
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Hver kartoffel giver 4 både.
- Hvis du har kogte kolde kartofler, følger du vejledningen nedenunder, ellers forsætter du bare til trin 7.
- Fyld en stor gryde halvt op med vand, og tilsæt 1 tsk. salt. Sæt vandet i kog. Når vandet koger tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen.
- Kartoflerne skal nu simre i ca. 9 min. Derefter slukkes for varmen, og kartoflerne ligger yderligere 9 min. i vandet.
- Derefter tages kartoflerne op og køler ned.
- Put kartoffelbåde i en skål og tilsæt lidt olivenolie og smør. Krydr med salt og vend det hele godt rundt. Hæld det hele op på en smurt bageplade og lav lidt luft mellem kartoffelbåde, så de bliver sprøde hele vejen rundt.
- Sæt kartoffelbåde i ovnen. Skru ned til 205 grader, og bag kartoffelbåde til de er sprøde, gyldne og møre. Det tager fra ca. 30 minutter til 45 min alt efter ovntype.
- Vend dem evt. et par gange, så de ikke hænger i bagepladen.
Servering
- Serveres straks fra ovnen og drysses med flagesalt og pyntes evt. med friskhakket timian.
- Lad de kartofler du ikke serverer blive i ovnen, så de holder sig sprøde og varme.
Noter
- Denne fremgangsmåde giver lidt mere sprøde og bløde kartofler end de råstegte.
- Lad de kartofler du ikke serverer blive i ovnen, så de holder sig sprøde og varme.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1½ kg. Kartofler
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Salt
- 2 spsk. Smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Forvarm ovnen til 220 °C
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Hver kartoffel giver 4 både.
- Hvis du har kogte kolde kartofler, følger du vejledningen nedenunder, ellers forsætter du bare til trin 7.
- Fyld en stor gryde halvt op med vand, og tilsæt 1 tsk. salt. Sæt vandet i kog. Når vandet koger tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen.
- Kartoflerne skal nu simre i ca. 9 min. Derefter slukkes for varmen, og kartoflerne ligger yderligere 9 min. i vandet.
- Derefter tages kartoflerne op og køler ned.
- Put kartoffelbåde i en skål og tilsæt lidt olivenolie og smør. Krydr med salt og vend det hele godt rundt. Hæld det hele ud på en smurt bageplade og lav lidt luft mellem kartoffelbåde, så de bliver sprøde hele vejen rundt.
- Sæt kartoffelbåde i ovnen. Skru ned til 205 grader, og bag kartoffelbåde til de er sprøde, gyldne og møre. Det tager fra ca. 30 minutter til 45 min alt efter ovntype.
- Vend dem evt. et par gange, så de ikke hænger i bagepladen.
- Serveres straks fra ovnen. Lad de kartofler du ikke serverer blive i ovnen, så de holder sig sprøde og varme.
🍽Servering
- Serveres straks fra ovnen og drysses med flagesalt og pyntes evt. med friskhakket timian.
- Lad de kartofler du ikke serverer blive i ovnen, så de holder sig sprøde og varme.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Denne fremgangsmåde giver mere sprøde og bløde kartofler end de råstegte.
- Lad de kartofler du ikke serverer blive i ovnen, så de holder sig sprøde og varme.
❓ FAQ
Ja, og de skal bare have lidt mindre tid i ovnen end rå
Kommentarer
Ingen kommentarer