Kartoffelfondant med muskatnød
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kartoffelfondant serveres til oksestege, lammesteg og steaks, og er særdeles velegnet som erstatning for flødekartofler og lign. Kartoffelfondant kan laves i ovnen eller på en pande. Kartoffelfondant serveres ofte som tilbehør til oksekød og lammekød på de lidt finere restauranter.
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- Salt og peber
- 75 gram ægte lurpak smør
- Olivenolie
- Knivspids muskatnød
- Vand eller fond (hønsefond)
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles.
- Tag en skarp kniv og skær og form 2 aflange ”bøtter” af hver kartoffel. Fondant skal være helt rund i siderne og flad i bund og top.
- Tag en gryde og kom olie med lidt smør i gryden og varm det op til det næsten ryger.
- Kom kartoflerne i og lav dem blive gyldne på alle sider.
- Krydr med salt og peber.
- Dæk kartoffelfondanter næsten helt (¾) med vand eller fond.
- Kom smørret i gryden.
- Krydr med salt og muskatnød.
- Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i Ca. 15 til 20 minutter eller indtil vandet/fond er væk.
- Eller.
- Kog kartoflerne på komfuret ved middelkraftig varme indtil alt vandet/fond er kogt væk og der kun er tykt fedtstof tilbage.
- 10. Sættes til afkøling.
Servering
- Lun Kartoffelfondant i ovnen inden servering
Prøv også pommes Anna
Tips til Kartoffelfondant
- Du kan tilsætte timian når de koger ind.
- Muskatnød giver fondant det lille ekstra ”pift” men kan udelades.
Kommentarer
Ingen kommentarer