Lun kartoffelsalat med krydderurter
Lun kartoffelsalat er en lidt anderledes, men meget velsmagende kartoffelsalat, som bliver endnu bedre, hvis du bruger helt ny opgravede kartofler.
Kartoffelsalaten behøver ikke at være rigtig varm, men blot lun.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Lun kartoffelsalat:
- 1 kg. små nye kogte kartofler
- 2 rødløg, finthakket
- 50 g smør
- 2 dl. vand
- 2 spsk. citronsaft eller estragoneddike,
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 dl frisk klippet estragon, persille, purløg eller dild, hakket groft
- 1 spsk. Brun farin
- Godt med salt og friskkværnet peber
Pynt:
- Friskhakket krydderi som er blevet brugt i selve kartoffelsalaten.
Fremgangsmåde Lun kartoffelsalat:
Kartoflerne renses og skrubbes og skrælles og koges derefter møre i letsaltet vand.
Køl kartoflerne helt ned.
Skær de små kartofler midtover.
Løgene pilles og hakkes fint.
Kartoffelskiverne, vand, sennep og sukker kommes i gryden, og det hele varmes igennem, til kartoflerne har jævnet sovsen. (Skal ikke koge)
Kom estragon (eller andet frisk krydderurt) i og rør rundt.
Kom løgene i
Tag det af varmen og smag til med salt og friskkværnet peber og citronsaft.
Til sidst røres smøren ud i den lune kartoffelsalat.
Smag til med dine yndlings krydderier.
Vi har også klassisk kartoffelsalat du kan prøve at lave
Servering
Lun kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillmad og pølser.
Tips til Lun kartoffelsalat
Bruger du ikke nye kartofler, så kan du i stedet for de kogte kartofler, svitse de små kartofler i en gryde, efter de er kølet ned, så de bliver gyldne og sprøde, .
Kommentarer
Ingen kommentarer