Skinke og champignontærte
Tærter er altid gode at servere til et godt måltid, og så er de forholdsvis nemme at lave. Skinke og champignontærte er en klassisk tærte, som du vil finde i mange buffeter.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Skinke og champignontærte
Tærtedej til Skinke og champignontærte:
- 180 g. mel
- 100 g. smør eller margarine
- 1 knivspids salt
- 1 spsk. fløde
- 1 spsk. vand
- 1 æg
Fyld til Skinke og champignontærte:
- ½ broccoli i små buketter
- 175 g. champignon skåret i halve
- 150 g. skinke i tern
- 75 g bacon, skåret i tern
- 1 stort løg, skåret i kvarte ringe
- Lille drys salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
- 2 dl. mælk eller fløde
- 3 æg
Fremgangsmåde Skinke og champignontærte
Hak smør eller margarinen ud i melet, og rør det sammen til en grynet masse.
Saml dejen med æg, vand og fløde.
Dejen samles hurtigt og hviler køligt i en time.
Dejen rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Bunden prikkes med en gaffel.
Sæt dejen i køleskabet i mindst 1 time.
Forbag nu tærtebunden i ca. 10 til 15 minutter, ved 200 grader på midterste rille i ovnen. Eller indtil den er let gylden.
Fremgangsmåde fyldet:
Broccoli dampes møre i en dampkoger, eller koges i letsaltet vand i ca. 4 min. eller indtil den er mør og hældes derefter i en si til afdrypning.
Løgringene og Champignon svitses i lidt fedtstof, til de har fået lidt farve.
Broccoli, løg, champignon og skinke fordeles i den forbagte bund.
Mælk, æg, salt og peber piskes sammen og hældes over fyldet.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 25 min. eller indtil æggemassen er gylden og sprød.
Servering
Serveres med en god frisk salat
Prøv også Porretærte med skinke af færdig tærtedej
Tips til Skinke og champignontærte med bacon
Du kan komme en porre med, hvis du ønsker en kraftigere smag og flere grøntsager.
Kommentarer
Ingen kommentarer