Kylling med grillet frugtspyd
Til 4 personer
Af Min madopskrift
Frugt til grill, skal være fast i kødet. Overmodne frugter eller meget modne frugter kan ikke bruges. Saften fra de lækre frugter giver kødet en fremragende smag og sødme. Prøv dig frem med forskellige frugter.
Ingredienser:
- 600 gram kyllingefileter skåret i terninger
- 20 træ grillspyd, husk at lægge dem i blød i vand
- 2 økologiske limefrugter i skiver
- 1 mango i tern
- 1 papaya i tern
- 2 avocadoer i tern
- ½ ananas i tern
- 1 sødt æble, f.eks. Jonagold i tern
- Sukker
Barbecue marinade til kylling:
- 1 dl olie
- 1 spsk. hjemmelavet tomatsauce eller ketchup
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. soja
- 1 spsk. vineddike
- 2 fed presset hvidløg
- ¼ meget finthakket rød chili
- Et par dråber Engelsk sauce eller tabasco
Fremgangsmåde marinade til kylling:
- Alle ingredienserne røres sammen og sættes i køleskabet.
Fremgangsmåde grilltallerken:
- Mariner kyllingefileter og sæt i køleskabet en times tid.
- Tag alle ingredienser til spyd frem. Sæt derefter først stykker af kylling i tern på spyd. Grill dem til de er møre og færdigstegte. Så tages grillspyd med kylling af grillen, og alle kyllingespyd lægges på den lune side af grillen. Nu sættes der frugt i tern på nye spyd, og spyd laves som der ønskes.
- Drys sukker henover frugt inden spyd grilles.
- Grillspyd med frugt skal kun grilles meget kort på alle sider.
- Server kyllingespyd og frugtspyd med grillens klassiske tilbehør. F.eks. kartoffelsalat og en grøn salat.
Tips
- Husk og pensl spyd under grillning, så de bliver saftige og sprøde
Kommentarer
Ingen kommentarer