Revelsben i skiver skæres af helt revelsben. Skæres med 1 ben på hver. Kan også steges som helt stykke. Revelsben der er skåret i skiver er perfekte på grillen. Her får du en god gammel klassisk opskrift med helt stegestykke revelsben med hvide kartofler og brun sauce.
Prøv også flæskesteg med brunede kartofler
Gå til
Opskrift med noter
Revelsben med brun sauce og hvide kartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1000 g revelsben (stort stegestykke )
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- ½ liter vand
Sauce
- 50 gram smør
- 3 dl stegesky
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 4 spsk. hvedemel
- ¼ l fløde (eller mælk, vand. Kogevand fra de skrællede kartofler kan bruges)
Sådan gør du
- Gnid kødet med salt og peber.
- Sæt kødet på en rist i en bradepande i en kold ovn.
- Tænd ovnen og sæt temperaturen til 190 grader og steg kødet i ca. 1 ¾ time til 2 timer. Hæld stegesky over stegen et par gange.
- En halv time før stegen er færdig, fjernes al væske fra ovn. Denne stegesky bruges til sauce.
- Skrues temperaturen ned til 180 grader skal kødet have ca. to timer.
- Kødet er mørt når benene er lette at “vriste” fra kødet. Skær ud, så hvert stykke indeholder et ben.
Brun sauce af stegesky
- Den væske der ligger ved stegen, når den er stegt færdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt løg i både i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hæld forsigtigt stegeskyen i en skål. Fjern alt fedt der ligger øverst. Si skyen gennem en sigte og hæld stegeskyen i en lille skål. Tag en lille gryde og tilsæt smør og varm det op til kraftig varme. Lad smørret bruse og drys så mel i gryden under omrøring.
- Nu tilsætter du et par dl varm stegesky under kraftig omrøring eller piskning. Tilsæt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrøring. Smag på saucen.
- Tilsæt fløde og rør rundt. Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal være kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsæt kulør, hvis du vil lave en brun sauce.Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte. Derefter kan skysovsen serveres.
Noter
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag på toppen af skyen), så kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel. Rører du i skyen inden melet er blevet opsuget, så vil du få klumper i saucen.
- Du kan lave brunede kartofler til
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 2 timer og 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1000 g revelsben (stort stegestykke )
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- ½ liter vand
🥗Tilbehør
- 50 gram smør
- 3 dl stegesky
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 4 spsk. hvedemel
- ¼ l fløde (eller mælk, vand. Kogevand fra de skrællede kartofler kan bruges)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Gnid kødet med salt og peber.
- Sæt kødet på en rist i en bradepande i en kold ovn.
- Tænd ovnen og sæt temperaturen til 190 grader og steg kødet i ca. 1 ¾ time til 2 timer. Hæld stegesky over stegen et par gange.
- En halv time før stegen er færdig, fjernes al væske fra ovn. Denne stegesky bruges til sauce.
- Skrues temperaturen ned til 180 grader skal kødet have ca. to timer.
- Kødet er mørt når benene er lette at “vriste” fra kødet. Skær ud, så hvert stykke indeholder et ben.
Brun sauce af stegesky
- Den væske der ligger ved stegen, når den er stegt færdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt løg i både i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hæld forsigtigt stegeskyen i en skål. Fjern alt fedt der ligger øverst. Si skyen gennem en sigte og hæld stegeskyen i en lille skål. Tag en lille gryde og tilsæt smør og varm det op til kraftig varme. Lad smørret bruse og drys så mel i gryden under omrøring.
- Nu tilsætter du et par dl varm stegesky under kraftig omrøring eller piskning. Tilsæt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrøring. Smag på saucen.
- Tilsæt fløde og rør rundt. Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal være kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsæt kulør, hvis du vil lave en brun sauce. Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte. Derefter kan skysovsen serveres.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan lave brunede kartofler til
❓ FAQ
Revelsben er en udskæring fra brystet der minder om ribbensteg. Revelsben har en del fedt og sener og kræver derfor lang tilberedelsestid.
Revelsben kan enten tilberedes som et helt stykke eller skæres ud i skiver inden tilberedelsen.
Det er en fordel, at koge revelsben en times tid først og køles dem ned, hvis de skæres i skiver, da de så bliver meget mere møre på denne måde. Når de kølet ned, lægges de i en marinade og grilles derefter.
Ja, når de er kogt og marineret, er det et lækkert mørt stykke kød.
I ovn ved ca. 190 grader og i ca. 2 timer.
jørgen
Hej
Jeg er nødt til at skrive, at jeg virkelig nød at spise jeres “Revelsben med hvide kartofler og brun sauce”
Tak for den gode opskrift
🙂