Revelsben i skiver skรฆres af helt revelsben. Skรฆres med 1 ben pรฅ hver. Kan ogsรฅ steges som helt stykke. Revelsben der er skรฅret i skiver er perfekte pรฅ grillen. Her fรฅr du en god gammel klassisk opskrift med helt stegestykke revelsben med hvide kartofler og brun sauce.
Prรธv ogsรฅ flรฆskesteg med brunede kartofler
Indhold i opskrift - Hop til:


๐ Komplet opskrift med noter

Revelsben med brun sauce og hvide kartofler
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 1000 g revelsben (stort stegestykke )
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- ยฝ liter vand
Sauce
- 50 gram smรธr
- 3 dl stegesky
- 2 stk. gulerรธdder
- 1 stk. lรธg
- 1 tsk. salt og friskkvรฆrnet peber
- 4 spsk. hvedemel
- ยผ l flรธde (eller mรฆlk, vand. Kogevand fra de skrรฆllede kartofler kan bruges)
Sรฅdan gรธr du
- Gnid kรธdet med salt og peber.
- Sรฆt kรธdet pรฅ en rist i en bradepande i en kold ovn.
- Tรฆnd ovnen og sรฆt temperaturen til 190 grader og steg kรธdet i ca. 1 ยพ time til 2 timer. Hรฆld stegesky over stegen et par gange.
- En halv time fรธr stegen er fรฆrdig, fjernes al vรฆske fra ovn. Denne stegesky bruges til sauce.
- Skrues temperaturen ned til 180 grader skal kรธdet have ca. to timer.
- Kรธdet er mรธrt nรฅr benene er lette at โvristeโ fra kรธdet. Skรฆr ud, sรฅ hvert stykke indeholder et ben.
Brun sauce af stegesky
- Den vรฆske der ligger ved stegen, nรฅr den er stegt fรฆrdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt lรธg i bรฅde i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hรฆld forsigtigt stegeskyen i en skรฅl. Fjern alt fedt der ligger รธverst. Si skyen gennem en sigte og hรฆld stegeskyen i en lille skรฅl. Tag en lille gryde og tilsรฆt smรธr og varm det op til kraftig varme. Lad smรธrret bruse og drys sรฅ mel i gryden under omrรธring.
- Nu tilsรฆtter du et par dl varm stegesky under kraftig omrรธring eller piskning. Tilsรฆt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrรธring. Smag pรฅ saucen.
- Tilsรฆt flรธde og rรธr rundt. Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal vรฆre kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsรฆt kulรธr, hvis du vil lave en brun sauce.Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte. Derefter kan skysovsen serveres.
Noter
- Er der meget fedt i skyen, (det ligger som et gennemsigtigt lag pรฅ toppen af skyen), sรฅ kan du med fordel fjerne det meste af det inden du drysser med mel. Rรธrer du i skyen inden melet er blevet opsuget, sรฅ vil du fรฅ klumper i saucen.
- Du kan lave brunede kartofler til
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 2 timer og 20 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 1000 g revelsben (stort stegestykke )
- 1 tsk. Salt og lidt peber
- ยฝ liter vand
๐ฅTilbehรธr
- 50 gram smรธr
- 3 dl stegesky
- 2 stk. gulerรธdder
- 1 stk. lรธg
- 1 tsk. salt og friskkvรฆrnet peber
- 4 spsk. hvedemel
- ยผ l flรธde (eller mรฆlk, vand. Kogevand fra de skrรฆllede kartofler kan bruges)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Gnid kรธdet med salt og peber.
- Sรฆt kรธdet pรฅ en rist i en bradepande i en kold ovn.
- Tรฆnd ovnen og sรฆt temperaturen til 190 grader og steg kรธdet i ca. 1 ยพ time til 2 timer. Hรฆld stegesky over stegen et par gange.
- En halv time fรธr stegen er fรฆrdig, fjernes al vรฆske fra ovn. Denne stegesky bruges til sauce.
- Skrues temperaturen ned til 180 grader skal kรธdet have ca. to timer.
- Kรธdet er mรธrt nรฅr benene er lette at โvristeโ fra kรธdet. Skรฆr ud, sรฅ hvert stykke indeholder et ben.
Brun sauce af stegesky
- Den vรฆske der ligger ved stegen, nรฅr den er stegt fรฆrdig er stegeskyen med fedt. Har du lavet stegen i et ildfast fad, hvor der er kommet lidt snittet gulerod og lidt lรธg i bรฅde i fadet, har du et rigtig godt udgangspunkt.
- Hรฆld forsigtigt stegeskyen i en skรฅl. Fjern alt fedt der ligger รธverst. Si skyen gennem en sigte og hรฆld stegeskyen i en lille skรฅl. Tag en lille gryde og tilsรฆt smรธr og varm det op til kraftig varme. Lad smรธrret bruse og drys sรฅ mel i gryden under omrรธring.
- Nu tilsรฆtter du et par dl varm stegesky under kraftig omrรธring eller piskning. Tilsรฆt mere stegesky (og lidt kartoffelvand) under kraftig omrรธring. Smag pรฅ saucen.
- Tilsรฆt flรธde og rรธr rundt. Lad sovsen koge op og smag den til med salt, lidt frugt gele, evt. fond hvis smagen skal vรฆre kraftigere. Drys ikke for meget salt i, da skyen som regel er meget saltet.
- Tilsรฆt kulรธr, hvis du vil lave en brun sauce. Sigt til sidst evt. sovsen igen gennem en sigte. Derefter kan skysovsen serveres.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Du kan lave brunede kartofler til
โ FAQ
Revelsben er en udskรฆring fra brystet der minder om ribbensteg. Revelsben har en del fedt og sener og krรฆver derfor lang tilberedelsestid.
Revelsben kan enten tilberedes som et helt stykke eller skรฆres ud i skiver inden tilberedelsen.
Det er en fordel, at koge revelsben en times tid fรธrst og kรธles dem ned, hvis de skรฆres i skiver, da de sรฅ bliver meget mere mรธre pรฅ denne mรฅde. Nรฅr de kรธlet ned, lรฆgges de i en marinade og grilles derefter.
Ja, nรฅr de er kogt og marineret, er det et lรฆkkert mรธrt stykke kรธd.
I ovn ved ca. 190 grader og i ca. 2 timer.


















jรธrgen skriver
Hej
Jeg er nรธdt til at skrive, at jeg virkelig nรธd at spise jeres “Revelsben med hvide kartofler og brun sauce”
Tak for den gode opskrift
๐