• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Kylling og andet fjerkræ

    Hel and på rotisseri i gasgrill

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Hel and sat på rotisseri i grill

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total415
    • 386
    • 17
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Du skal grille din and i en gasgrill og helst på et rotisseri, da anden bliver perfekt sprød og samtidigt saftig indeni, ved at den roterer. Hel and på rotisseri i gasgrill er en meget populær måde, at stege sin and på, da den bliver mere sprød med mere fyldig og røget smag, da fedtet løber hele vejen rundt om anden og giver den en fantastisk lækker smag. Derudover bliver anden også mere fedtfattig, da den taber meget af sit fedt, ved denne stegemetode, da den ikke ligger og steger i sit eget fedt. Opskrift på hjemmelavet rødkål.

    Prøv også hel and i ovn eller Prøv også opskrift hel and stegt over indirekte ild i gasgrill

    Gå til
    • Fordele ved at stege anden i gasgrill
    • Sådan griller du en and på rotisseri i gasgrill
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Fordele ved at stege anden i gasgrill

    Fordelen ved at grille en hel and på rotisseri i en gasgrill i stedet for at komme den i ovnen er, at fedtet fra anden drypper ned i drypbakken og kødet bliver SÅ saftigt, da fedtet også løber rundt om anden.

    • Hel and sat på rotisseri i grill
      Hel and sat på rotisseri i gasgrill
    • And stegt på rotisseri i gasgrill
      And stegt på rotisseri i gasgrill, lagt i fad
    • Parteret grillet and
      Parteret grillet and i små stykker, anrettet på fad
    • Grillet and med sauce og kartofler
      Grillet and med sauce og brune og hvide kartofler + tilbehør

    Sådan griller du en and på rotisseri i gasgrill

    Husk at gemme lidt af andefedt til saucen. Vi har stegt anden i en Weber Q3000 Gasgrill.  Brug evt. stegetermometer ! Når stegetermometret viser 75° til 80° er anden gennemstegt. Følg fremgangsmåden i opskriften, så får du en perfekt grillet andesteg.

    📋 Opskrift

    Parteret and anrettet i fad

    Hel and stegt på roterende rotisseri i gasgrill

    Opskrift på hel and stegt i en gasgrill
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 2 t 10 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 2 t 20 min
    Ret Grill og ild
    Køkken Dansk
    Antal 6 Personer
    Kalorier 55 %

    Udstyr

    • Stegetermometer
    • Rotisseri

    Ingredienser
      

    Ingredienser and i gasgrill

    • 1 stk. And (På ca. 3 kg)
    • 2 stk. Æbler (Gerne saftige)
    • 30 stk. Svesker
    • 1 stk. Appelsin (Økologisk)
    • 1 tsk. Salt
    • 1 Knivspids Peber

    Tilbehør

    • 1 stk. Rødkål (Hjemmelavet)
    • 1000 g Kartofler (hvide)

    Ingredienser brunede kartofler

    • 750 g Kartofler (Små kogte pillede)
    • 50 g Sukker
    • 50 g Smør

    Ingredienser brun sauce

    • 1 stk. Kråse
    • 1 stk. Hjerte
    • 1 stk. Hals
    • 2 stk. Vingespidser
    • 1 stk. Gulerod (Skrællet og snittet i små stykker)
    • 1 stk. Løg (pillet og hakket.)

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde brunede kartofler

    • Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. Dvs. simre i ca. 10 min. Så slukkes der for varmen, og de “koger” nu videre i ca. 5 min. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
    • Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
    • Kom de kogte kartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
    • Tag dem op af panden når de er gyldne og varme.

    Fremgangsmåde brun sauce

    • Skum fedtet af stegeskyen som du har opsamlet.
    • Svits, løg, gulerødder, kråse, hjerte, hals og vingespidser i lidt andefedt i en kasserolle. Hæld en god portion stegesky i kasserollen sammen med kråse, hjerte, hals og vingespidser.
    • Kom evt. lidt hakkede friske krydderurter i saucen, hvis du vil have mere smag.
    • Lad det simre med låg i en lille time.
    • Sigt og jævn saucen.

    Fremgangsmåde hel and på rotisseri

    • Hvis and er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
    • And skylles med koldt vand og duppes tør.
    • Anden gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
    • Fyld den med æbler, appelsin og svesker og luk med kødnåle. Sørg for at lår og vinger sidder fast på kroppen.
    • Sæt en drypbakke ind på grillrist til stegesky.
    • Sæt and fast på rotisseri og start det og lad and snurre rundt.
    • Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader. Det vil sige når grill er tændt, sørger du for, at tilpasse brændere til 190 grader.
    • Tænd ikke alle brændere, hvis du har flere. De direkte brændere skal være slukket pga. brandfare, da and er meget fed og andefedt vil dryppe ned på brændere og starte en brand.
    • De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
    • Efter 10 minutter skruer du ned på 175 grader, da anden skal snurre over indirekte varme ved lav varme, ellers risikerer du den bliver sort farvet.
    • And skal have ca. 2 timer. ( Større and længere stegetid)
    • Er anden ikke brun nok, skrues temperaturen op til ca. 200 grader, indtil anden er gylden.

    Servering

    • Parter anden i mindre stykker og anret dem på et fad.
    • Til andesteg tilbydes ofte, hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og brun sauce.

    Noter

    • Når stegetermometret viser 75° til 80°, er anden gennemstegt.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1090kcal (55%) | Kulhydrater: 116g (39%) | Protein: 26g (52%) | Fedt: 61g (94%) | Mættet fedt: 22g (138%) | Flerumættet fedt: 8g | Enkelumættet fedt: 27g | Trans fedt: 1g | Fiber: 15g (63%) | Sukker: 45g (50%) | Vitamin A: 4174IU (83%) | Vitamin C: 159mg (193%) | Calcium: 162mg (16%) | Jern: 8mg (44%)
    Keyword æbler, Hel and stegt i gasgrill, svesker
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 2 timer og 10 min. Samlet tid er ca. 2 timer og 20 min. Opskrift til 6 personer

    🥘 Ingredienser

    Ingredienser and i gasgrill

    • 1 stk. And På ca. 3 kg
    • 2 stk. Æbler Gerne saftige
    • 30 stk. Svesker
    • 1 stk. Appelsin Økologisk
    • 1 tsk. Salt
    • 1 Knivspids Peber

    🥗 Tilbehør

    • 1 stk. Rødkål Hjemmelavet
    • 1000 g Kartofler hvide

    Brunede kartofler

    • 750 g Kartofler Små kogte pillede
    • 50 g Sukker
    • 50 g Smør

    Brun sauce

    • 1 stk. Kråse
    • 1 stk. Hjerte
    • 1 stk. Hals
    • 2 stk. Vingespidser
    • 1 stk. Gulerod Skrællet og snittet i små stykker
    • 1 stk. Løg pillet og hakket.

    🔪 Sådan gør du

    Brunede kartofler

    1. Først koges kartoflerne, til de næsten færdige. Dvs. simre i ca. 10 min. Så slukkes der for varmen, og de “koger” nu videre i ca. 5 min. (De må gerne være faste, da de kommer på en varm pande, og derved kan skille af, hvis de har kogt for længe.
    2. Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
    3. Kom de kogte kartofler på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
    4. Tag dem op af panden når de er gyldne og varme.

    Brun sauce

    1. Skum fedtet af stegeskyen som du har opsamlet.
    2. Svits, løg, gulerødder, kråse, hjerte, hals og vingespidser i lidt andefedt i en kasserolle. Hæld en god portion stegesky i kasserollen sammen med kråse, hjerte, hals og vingespidser.
    3. Kom evt. lidt hakkede friske krydderurter i saucen, hvis du vil have mere smag.
    4. Lad det simre med låg i en lille time.
    5. Sigt og jævn saucen.

    Hel and på rotisseri

    1. Hvis and er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
    2. And skylles med koldt vand og duppes tør.
    3. Anden gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
    4. Fyld den med æbler, appelsin og svesker og luk med kødnåle. Sørg for at lår og vinger sidder fast på kroppen.
    5. Sæt en drypbakke ind på grillrist til stegesky.
    6. Sæt and fast på rotisseri og start det og lad and snurre rundt.
    7. Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader. Det vil sige når grill er tændt, sørger du for, at tilpasse brændere til 190 grader.
    8. Tænd ikke alle brændere, hvis du har flere. De direkte brændere skal være slukket pga. brandfare, da and er meget fed og andefedt vil dryppe ned på brændere og starte en brand.
    9. De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
    10. Efter 10 minutter skruer du ned på 175 grader, da anden skal snurre over indirekte varme ved lav varme, ellers risikerer du den bliver sort farvet.
    11. And skal have ca. 2 timer. ( Større and længere stegetid)
    12. Er anden ikke brun nok, skrues temperaturen op til ca. 200 grader, indtil anden er gylden.

    🍽 Servering

    1. Parter anden i mindre stykker og anret dem på et fad.
    2. Til andesteg tilbydes ofte, hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og brun sauce.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Når stegetermometret viser 75° til 80°, er anden gennemstegt.
    • Pas på ILD, and indeholder meget fedt, der vil dryppe meget under grilningen og ned på ild i dyserne.
    • Stor Landkylling eller Gås kan steges efter helt den samme opskrift.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal andesteg opbevares ?

    Hvis anden ikke spises straks, skal den parterede and kommes i køleskabet. Derefter kan man lune stykkerne i en ovn ved 120 grader. Pensl evt. stykkerne med lidt andefedt.

    Er det farligt at grille en and ?

    Ja, der er brandfare, da en hel and indeholder en del fedt, som vil dryppe og der kan opstå brand og store flammer fra grillen.

    Hvad er holdbarheden i køleskabet ?

    Ca. 2 dage.

    Hel and sat på rotisseri i grill
    Hel and sat på rotisseri i gasgrill
    Del meget gerne
    • Total415
    • 386
    • 17
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Sådan laver du hjemmelavet æblemost
    Brunede kartofler »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Grill og ild, Julemad og julebag, Kylling og andet fjerkræ Tags: And, Appelsin, æbler, gulerødder, kartofler, løg, rødkål, svesker

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind