Kalkunbryst fyldt og farseret i ovn
Kalkunbryst er magert og dejlig mørt fjerkrækød, som dog ikke smager af så meget. Men så kan du få kødet til at smage som du gerne vil have det.
Her fylder vi i gode smagsfulde råvarer i kalkunbryst.
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Ingredienser til Kalkunbryst fyldt og farseret:
- 1 stort kalkunbryst på ca. 1200 gram
Fyld til Kalkunbryst fyldt og farseret:
- 1 lille porre, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 rødløg
- 1 pakke bacon af 100 – 150 gram, finthakket
- 1 grøn peber, finthakket
- 1 æg
- 2 spsk. Smør
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. paprika
- 1 stor spsk. Rosmarin, finthakket
- 1 dl. ris
- 1 spsk. rasp
- 1 spsk. sød chilisauce (Kan udelades)
- 2 dl vand eller hvidvin
- 1 cl whisky (Kan udelades)
Sauce til Kalkunbryst fyldt og farseret:
- Whiskysauce af stegeskyen
- ½ tsk. Cayennepeber
Tilbehør til Kalkunbryst fyldt og farseret:
Dampede grøntsager og ovnstegte kartofler
Fremgangsmåde:
Kog ris som anvist på posen og køl dem ned.
Skræl og lav de ovnstegte kartofler, så de er klar samtidigt med kalkunbryst.
Tag kalkunbryst og skær en dyb flænge på langs. Der skal være 1 til to cm kød tilbage i bunden. Kom smør, salt og peber i snittet.
Tag en pande, kom lidt olie på og svits, løg, bacon, grøn peber, paprika, rosmarin og porre. Tilsæt hvidløg 1 min. før det er færdigt.
Rør ris, sød chilisauce, brun farin, salt, peber, æg og rasp i.
Tag det af varmen og rør 1 spsk. smør i.
Kom fyldet i kalkunbryst og luk evt. med kødnåle. Men det er ikke nødvendigt.
Læg kødet i en stor bradepande. Smør kalkunkødet med olie, og drys lidt paprika, salt og peber over.
Hæld vand eller hvidvin og whisky i bradepanden og steg kalkunbryst ved 200 grader i ca. 40 min. eller indtil kødet er gennemstegt og kødsaften er klar.
Damp grøntsagerne.
Hæld skyen i en gryde og kog den lidt ind. Tilsæt lidt cayennepeber. Jævn skyen med fløde og smag til med rosmarin, evt. mere whisky, salt og peber.
Server straks.
Du kan også prøve Kalkuncuvette med ovnkartofler
Tips til Kalkunbryst fyldt og farseret
Du kan også bruge kalkucuvette.
Kom evt. en klat gorgonzola i whiskysaucen
Fyldet kan varieres efter egen smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer