Nem og lækker aftensmad med kylling. Hel kylling i karry med ris og kokosmælk er rigtig nem og lækker aftensmad, som smager helt fantastisk. Du kan servere dampede grøntsager til eller måske en frisk salat.
Virkelig lækker hel kylling serveret med ris. Her får du en eksplosion af smag fra, karry, paprika, grøntsager, kokosmælk og krydderier, som giver masser af umami til denne velsmagende ret. Hel kylling i karry med ris og kokosmælk kan laves på en times tid.
Prøv også kylling i karry kokos og ris
Gå til
Opskrift med noter
Hel kylling i karry og kokosmælk med ris
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Kyllingen skylles og tørres og kommes i et ildfast fad. Drys paprika og karry hele vejen rundt om kyllingen.
- Kom 50 gram bacon skåret i 5 cm stykker over kyllingen.
- Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader. Den skal have ca. 60 min i alt.
- I mens forberedes saucen og ris.
- Skær løg og fennikel i tynde ringe der halveres.
- Kinakål skylles og skæres i strimler, og det grønne sættes til side.
- Skær resten af bacon i 5 cm skiver.
- Halver limefrugt.
- Kom bacon på panden og steg den lidt sprød. Kom løg og fennikel på panden og svits det med. Kom nu kinakål på panden. Tag lidt stegesky fra kyllingen og kom den hen over.
- Kom nu en stor tsk. karry over og svits det med i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og fløde over og rør rundt.
- Skru ned for varmen og lad det simre. Kom evt. et låg over, så vandet ikke fordamper.
- Kog risene.
Servering
- Læg de færdigkogte ris på et fad. Tag kyllingen ud af oven og læg den på risene. Tag halvdelen af saucen og læg den ved risene.
- Lad panden med resten af saucen stå på bordet, så der kan suppleres med ekstra sauce.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 2 time og 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. kylling (ca. 1400 g)
- 1 stk. løg
- 1 stk. fennikel
- 200 g. bacon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. paprika
- 1,5 dl fløde
- 6 blade kinakål
- 1 stk. limefrugt
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 spsk. Olivenolie eller rapsolie
🥗Tilbehør
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 1 knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kyllingen skylles og tørres og kommes i et ildfast fad. Drys paprika og karry hele vejen rundt om kyllingen.
- Kom 50 gram bacon skåret i 5 cm stykker over kyllingen.
- Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader. Den skal have ca. 60 min i alt.
- I mens forberedes saucen og ris.
- Skær løg og fennikel i tynde ringe der halveres.
- Kinakål skylles og skæres i strimler, og det grønne sættes til side.
- Skær resten af bacon i 5 cm skiver.
- Halver limefrugt.
- Kom bacon på panden og steg den lidt sprød. Kom løg og fennikel på panden og svits det med. Kom nu kinakål på panden. Tag lidt stegesky fra kyllingen og kom den hen over.
- Kom nu en stor tsk. karry over og svits det med i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og fløde over og rør rundt.
- Skru ned for varmen og lad det simre. Kom evt. et låg over, så vandet ikke fordamper.
- Kog risene.
🍽Servering
- Læg de færdigkogte ris på et fad. Tag kyllingen ud af oven og læg den på risene. Tag halvdelen af saucen og læg den ved risene.
- Lad panden med resten af saucen stå på bordet, så der kan suppleres med ekstra sauce.
Kommentarer
Ingen kommentarer