Nem og lækker aftensmad med kylling. Hel kylling i karry med ris og kokosmælk er rigtig nem og lækker aftensmad, som smager helt fantastisk. Du kan evt. servere lidt dampede grøntsager til eller måske en frisk salat.
Prøv også kylling i karry kokos og ris
Hel kylling i karry og kokosmælk med ris
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Sådan gør du
- Kyllingen skylles og tørres og kommes i et ildfast fad. Drys paprika og karry hele vejen rundt om kyllingen.
- Kom 50 gram bacon skåret i 5 cm stykker over kyllingen.
- Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader. Den skal have ca. 60 min i alt.
- I mens forberedes saucen og ris.
- Skær løg og fennikel i tynde ringe der halveres.
- Kinakål skylles og skæres i strimler, og det grønne sættes til side.
- Skær resten af bacon i 5 cm skiver.
- Halver limefrugt.
- Kom bacon på panden og steg den lidt sprød. Kom løg og fennikel på panden og svits det med. Kom nu kinakål på panden. Tag lidt stegesky fra kyllingen og kom den hen over.
- Kom nu en stor tsk. karry over og svits det med i ca. 1 minut.
- Kom kokosmælk og fløde over og rør rundt.
- Skru ned for varmen og lad det simre. Kom evt. et låg over, så vandet ikke fordamper.
- Kog risene.
- Læg de færdigkogte ris på et fad. Tag kyllingen ud af oven og læg den på risene. Tag halvdelen af saucen og læg den ved risene.
- Lad panden med resten af saucen stå på bordet, så der kan suppleres med ekstra sauce.
Ernærnærings fakta
Af Min Madopskrift
Ingredienser hel kylling i karry:
- 1 hel kylling på ca. 1400 gram
- 1 løg
- 1 fennikel
- 200 g. bacon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stor tsk. karry
- 1 stor tsk. paprika
- 1,5 dl fløde
- 6 stængler kinakål
- 1- 2 limefrugt
- Salt og peber
- 3 dl ris
- Olivenolie eller rapsolie
Fremgangsmåde:
Kyllingen skylles og tørres og kommes i et ildfast fad. Tag nu en pensel og smør olie henover kyllingen. Drys paprika og karry over.
Kom 50 gram bacon skåret i 5 cm stykker over kyllingen.
Sæt kyllingen i ovnen på 200 grader. Den skal have ca. 70 min i alt.
I mens forberedes saucen og ris.
Skær løg og fennikel i tynde ringe der halveres.
Kinakål skylles og skæres i strimler, og det grønne sættes til side.
Skær resten af bacon i 5 cm skiver.
Halver limefrugt.
Kom bacon på panden og steg den lidt sprød. Kom løg og fennikel på panden og svits det med. Kom nu kinakål på panden. Tag lidt stegesky fra kyllingen og kom den hen over.
Kom nu en stor tsk. karry over og svits det med i ca. 1 minut.
Kom kokosmælk og fløde over og rør rundt.
Skru ned for varmen og lad det simre. Kom evt. et låg over, så vandet ikke fordamper.
Kog risene.
Læg de færdigkogte ris på et fad. Tag kyllingen ud af oven og læg den på risene. Tag halvdelen af saucen og læg den ved risene.
Lad panden med resten af saucen stå på bordet, så der kan suppleres med ekstra sauce.
Skriv en kommentar