Kalkunschnitzel
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kalkun er ikke så udbredt en spise i Danmark, og det er egentlig synd, da kalkunkød både er fedtfattigt, mørt og har en ret lækker konsistens. Kalkunschnitzel er nem at tilberede og du får hele opskriften herunder. Når man laver noget med kalkun bør man bruge godt med krydderier og ellers bruge samme fremgangsmåde som til andet fjerkræ.
Ingredienser
- 4 kalkunschnitzler
- 2 spsk. hvedemel
- ½ tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
- 25 g smør
- 2 citroner
Champignonsauce
- 225 g champignoner i skiver
- 2 dl hønsebouillon
- 2 ½ dl Piskefløde
- Friskkværnet peber
- Maizenamel
Spinatsalat med hytteost
- 3 avocadoer
- 400 g mager hytteost
- 200 g Spinat, skyllet
- 1 økologisk citron,
- 1 lille rødløg, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- Salt + peber
Fremgangsmåde
- Pil og hak rødløg meget fint.
- Rør hytteost og rødløg sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Skær avocadoen i små stykker.
- Skyl og hak spinat groft. Dup den tør og anret den på et fad.
- Kom avocado ovenpå.
- Kom hytteostblandingen på toppen og giv til sidst salaten et stænk olivenolie.
- Servér groft brød til.
Tilbehør
- Ris og friske spinatblade med hytteost
Fremgangsmåde Kalkunschnitzler
- Bland mel med krydderier og vend Kalkunschnitzler i melet.
- Tag en stegepande og kom smørret på og steg schnitzlerne gyldne og sprøde på begge sider.
- Skær citroner ud i skiver. Pres lidt citronsaft over hver schnitzel og læg derefter citronskiver på schnitzlerne.
- Steg ved svag varme i ca. 5 min. Vend schnitzlerne og læg citronskiver ovenpå.
- Steg videre med citroner på toppen i et par min.
Fremgangsmåde Champignonsauce
- Tag schnitzlerne af pak dem ind i folie og kom dem i et fad og sæt dem evt. ind i en lun ovn.
- Kom champignons på panden og svits dem i olie ved kraftig varme i et par min. eller til de er skrumpet lidt.
- Tilsæt bouillon, piskefløde og krydr med friskkværnet peber.
- Kom lidt mel og koldt hønsebouillon eller vand i en melryster, og lav en saucejævner.
- Kog saucen op og tag panden af varmen og dryp saucejævneren i under omrøring.
- Server kalkunschnitzlerne med champignonsauce, ris og friske spinatblade med hytteost.
Prøv også kalkunrulle med lun kartoffelsalat
Tips
- Du kan erstatte ris med frisk pasta eller kartofler
Kommentarer
Ingen kommentarer