Denne ret er uden tvivl den ret, som jeg er allermest fan af og som jeg har lavet et utal af gange. I min opskrift på Nachos med kylling er der hverken sparet på ost, salsa eller kylling – så den er på ingen måde som de tørre nachos man nogle gange kan være uheldig at få, når man bestiller dem på en restaurant eller andre steder.
Jeg får altid ros af mine “smagsdommere” når jeg serverer denne ret og jeg er selv overbevist om, at det er den bedste opskrift på nachos du kan finde.
Prøv også min opskrift på club sandwich med karrydressing
Sværhedsgrad: Let – selv børnene kan hjælpe til og være med her 🙂
Antal: 2 personer
Tid: cirka 20 – 30 min. (kyllingen skal steges først og så skal retten have cirka 10 min. i ovnen også).
Af Julie Fie
Gå til
Derfor skal du lave retten
Åh, nachos med kylling! Det lyder absolut lækkert!
Grunden til, at denne opskrift er så god, er, at den kombinerer nachos’ sprøde konsistens med de dejlige smage af krydret kylling, smeltet ost og en række forskellige toppings.
Det er en fantastisk ret til at dele med venner eller nyde som en snack eller endda en hovedret.
Det er bestemt det værd at lave denne opskrift, fordi den er en ret de fleste elsker og desuden nem at tilberede.
Du vil være i stand til at nyde den perfekte balance mellem smag og teksturer i hver bid.
Derudover er det en fantastisk mulighed til fester eller tv/filmaftener.
Kombinationen af sprøde nachos, mør og krydret kylling med smeltet ost er vanedannende!
Så hvorfor ikke give det en chance? Jeg er sikker på, at du vil elske det!
Nachos med kylling og ost
Det skal du bruge til Nachos med kylling
* Ca. 300 gram kyllingefilet (pakkerne med de 220-250 gram er også fint)
* Revet ost (jeg anbefaler KLART at du vælger den orange cheddar ost – den kan både fås i udgaven hvor den er revet, men jeg plejer selv at købe den, hvor man selv skal rive den. Så ved jeg der er nok ost i hvert fald, for jeg kan sagtens bruge sådan en hel en, til sådan en portion her :-D)
* 1 glas Jalapeños (jeg plejer at købe de grønne og milde, men du kan også købe de stærke hvis du er til stærk mad og gerne vil give retten ekstra smag)
* 1 pose nachos chips (jeg plejer at komme dem med ostesmag – det smager sååååå godt! de kan også fås natural selvfølgelig eller med chili smag – så her skal du bare bestemme dig for, hvad du og dine gæster er mest til)
* 2 glas salsa (et til nachos’ og 1 glas til at bruge som dyppelse efter) – du kan måske godt nøjes med 1. det kommer an på, hvor meget salsa i spiser, jeg plejer bare altid at købe 2 så der også er til dyppelse ved siden af.
* 1 bøtte cremefraiche (til dyppelse ved siden af)
* Guacamole – her kan du vælge, om du vil købe en færdiglavet en (det anbefaler jeg dog ikke, jeg synes de smager forfærdeligt!), eller om du vil lave din egen.
– Hvis du vælger at lave den selv skal du bruge:
* 4 modne og en anelse bløde avocados (hvis de er for hårde er de umulige at mose – har prøvet det – det krævede en del mere armkræfter end jeg lige havde :-D)
* Saft af ½ citron
* 1 fed hvidløg
* 1 tsk fint salt
* ¼ tsk friskkværnet peber
* 1 knsp cayennepeber eller ¼ tsk chilipasta
* 1 dl creme fraiche (jeg bruger den med 18% – nu er vi jo alligevel i det usunde hjørne ;-))
Sådan gør du:
Skær avocadoerne over på midten, fjern stenene og tag indmaden ud i en skål.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender – eller du kan gøre som jeg, som ingen stavblender har, og mose det hele sammen i hånden med en gaffel.
Kræver dog nogle gode muller :D. På denne måde bliver avocadoen mere grov og det synes jeg er det lækreste, fremfor en tynd en.
Til sidst smager du til med salt og peber.
💭 Tips
* TIP! Det kan være en god idé at lave avocadoen en times tid før du går i gang med maden.
Den er nemlig rigtig lækker hvis den lige får en times tid på køl, inden du skal bruge den, så ingredienserne rigtig kan samle sig og give smag.
Fremgangsmåden nachos:
Tænd ovnen på 180 grader – jeg plejer at bruge varmluft, for at de skal blive sprøde.
Først skærer du kyllingefileterne i strimler i størrelse efter eget ønske og så steges de på panden til de er gennemstegte.
Men de skal kun lige være færdige, de skal nemlig også med i ovnen bagefter, så de må gerne være en smule rosa indeni – det sker der ingenting med da de bager færdige i ovnen).
Så tager du et ildfast fad og kommer chips i bunden, så de kun lige dækker bunden. Så “drysser” du nogle af kyllingestykkerne ud over chipsene og fordeler dem jævnligt.
Nu skal der salsa hen over og det skal også sådan bare være nogle “Klatter” du kommer jævnligt fordelt ud i retten.
Så drysses der ost hen over – og start så forfra igen … chips hen over kylling, salsa og ost så det dækker, kylling over chipsene og så salsa og ost igen og forfra igen.
Du kan bestemme hvor mange “lag” du vil lave. jeg plejer at lave 2 lag – men det er helt op til en selv hvor mange lag, hvor meget ost, kylling og salsa der skal i lagene osv.
Det er også det jeg elsker ved denne ret. Man kan få det ligesom man vil – og det er bare at prøve dig frem.
En dag finder du også din helt egen og rigtige måde at lave de perfekte nachos på, lige efter din smag 🙂
Nu skal retten bare i ovnen i cirka 10 min. – til osten på toppen er blevet gylden og så er der serveret! – Jalapeños plejer jeg, at komme på, inden jeg kommer retten i ovnen, men nogle foretrækker dem friske og derfor kan du også vente, til de har været i ovnen med at komme dem på lige inden servering – ELLER du kan gøre begge dele. Det er helt op til dig 🙂
Nogle kan også godt lige at få rødløg og oliven til – det er dog ikke så meget min smag.
Nachos med kylling serveres med gucamolen, salsaen og cremefraichen til som dyppelse.
Opskrift med noter
Nachos med kylling og ost
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Nachos med kylling
- 300 gram Kyllingefilet (pakkerne med de 220-250 gram er også fint)
- 200 gram Ost (revet. jeg anbefaler KLART at du vælger den orange cheddar ost – den kan både fås i udgaven hvor den er revet, men jeg plejer selv at købe den, hvor man selv skal rive den. Så ved jeg der er nok ost i hvert fald, for jeg kan sagtens bruge sådan en hel en, til sådan en portion her :-D)
- 1 håndfuld Jalapeños (jeg plejer at købe de grønne og milde, men du kan også købe de stærke hvis du er til stærk mad og gerne vil give retten ekstra smag.)
- 1 pose Nachos chips (jeg plejer at komme dem med ostesmag – det smager sååååå godt! de kan også fås natural selvfølgelig eller med chili smag – så her skal du bare bestemme dig for, hvad du og dine gæster er mest til.)
- 2 glas Salsa (et til nachos’ og 1 glas til at bruge som dyppelse efter) – du kan måske godt nøjes med 1. det kommer an på, hvor meget salsa i spiser, jeg plejer bare altid at købe 2 så der også er til dyppelse ved siden af.)
- 1 bøtte cremefraiche (til dyppelse ved siden af.)
Guacamole – Hvis du vælger at lave den selv skal du bruge:
- 4 stk. Avocado (modne og en anelse bløde avocados. Hvis de er for hårde er de umulige at mose – har prøvet det – det krævede en del mere armkræfter end jeg lige havde :-D))
- ½ stk. citron (citronsaft)
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. fint salt
- ¼ tsk. friskkværnet peber
- 1 knsp. cayennepeber (eller ¼ tsk chilipasta)
- 1 dl cremefraiche (jeg bruger den med 18% – nu er vi jo alligevel i det usunde hjørne ;-)))
Sådan gør du
- Skær avocadoerne over på midten, fjern stenene og tag indmaden ud i en skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender – eller du kan gøre som jeg, som ingen stavblender har, og mose det hele sammen i hånden med en gaffel.
- Kræver dog nogle gode muller :D. På denne måde bliver avocadoen mere grov og det synes jeg er det lækreste, fremfor en tynd en.
- Til sidst smager du til med salt og peber.
- * TIP! Det kan være en god idé at lave avocadoen en times tid før du går i gang med maden. Den er nemlig rigtig lækker hvis den lige får en times tid på køl, inden du skal bruge den, så ingredienserne rigtig kan samle sig og give smag.
Nachos
- Tænd ovnen på 180 grader – jeg plejer at bruge varmluft, for at de skal blive sprøde.
- Først skærer du kyllingefileterne i strimler i størrelse efter eget ønske og så steges de på panden til de er gennemstegte (men de skal kun lige være færdige, de skal nemlig også med i ovnen bagefter, så de må gerne være en smule rosa indeni – det sker der ingenting med da de bager færdige i ovnen).
- Så tager du et ildfast fad og kommer chips i bunden, så de kun lige dækker bunden. Så “drysser” du nogle af kyllingestykkerne ud over chipsene og fordeler dem jævnligt.
- Nu skal der salsa hen over og det skal også sådan bare være nogle “Klatter” du kommer jævnligt fordelt ud i retten.
- Så drysses der ost hen over – og start så forfra igen … chips hen over kylling, salsa og ost så det dækker, kylling over chipsene og så salsa og ost igen og forfra igen.
- Du kan bestemme hvor mange “lag” du vil lave. jeg plejer at lave 2 lag – men det er helt op til en selv hvor mange lag, hvor meget ost, kylling og salsa der skal i lagene osv.
- Det er også det jeg elsker ved denne ret. Man kan få det ligesom man vil – og det er bare at prøve dig frem.
- En dag finder du også din helt egen og rigtige måde at lave de perfekte nachos på, lige efter din smag 🙂
- Nu skal retten bare i ovnen i cirka 10 min. – til osten på toppen er blevet gylden og så er der serveret! – Jalapeños plejer jeg, at komme på, inden jeg kommer retten i ovnen, men nogle foretrækker dem friske og derfor kan du også vente, til de har været i ovnen med at komme dem på lige inden servering – ELLER du kan gøre begge dele. Det er helt op til dig 🙂
- Nogle kan også godt lige at få rødløg og oliven til – det er dog ikke så meget min smag.
- Nachos med kylling serveres med gucamolen, salsaen og cremefraichen til som dyppelse.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme!
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min Madopskrift
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at, skrive en kommentar under opskriften, sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com
Jeg svarer indenfor 24 timer og vil rigtig gerne høre hvad du synes om min/mine retter. Man kan jo altid blive bedre.
Kommentarer
Ingen kommentarer