Langtidsstegt ovnstegt skinkesteg med rodfrugter
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Vi langtidssteger skinkestegen, men du kan sagtens lave den som en almindelig skinkesteg med en starttemperatur pรฅ 175 grader. Men sรฅ skal du komme folie eller bagepapir over svรฆren, da den ellers sรฅ risikere at blive sort.
Langtidsstegt skinkestegย med whisky marinade, er en virkelig skรธn til hverdag eller fest. Marinaden som Min Madopskrift bruger, giver en meget velsmagende og lรฆkker sprรธd svรฆr.
Det er nรธdvendigt at bruge en skinkesteg af god kvalitet og som ikke er for saltet, for at fรฅ det bedste resultat.
Bruger du vores fremgangsmรฅde her, fรฅr du en mรธr og meget saftig steg, med en fantastisk smag.
Ingredienser Langtidsstegt skinkesteg:
- Ca. 1.2 kg Skinke
- Salt og peber
- Rapsolie
Rodfrugter:
- 1.5 til 2 kg. Blandede rodfrugter af hvad du har i huset F.eks.:
- Kartofler
- Gulerรธdder
- Persillerod
- Pastinak
- Porer
- Knoldselleri
- Jordskokker
- Rรธdbeder
- Lรธg eller skalottelรธg
- Hvidlรธg
Krydderier:
- Timian
- Rosmarin
- Salt og peber
Sauce:
- Bearnaise sauce eller sauce af stegesky
Marinade:
- 1 dl brun farin
- Salt og peber
- 4 cl. Whisky, f.eks. Tullamore Dew
- 1 spsk. dijonsennep
Fremgangsmรฅde Langtidsstegt skinkesteg:
Skyld og rens, skrรฆl alle rodfrugter og skรฆr dem ud i passende stykker. Brug f.eks. 70 % kartofler og resten andre rodfrugter.
Kom rodfrugter op i et ildfast fad. Drys krydderier over. Kom lidt smรธr eller olie i, og fordel fedtstoffet pรฅ alle rodfrugter.
Sรฆt nu ovntemperaturen til mellem 80 og 120 grader. Jo lavere temperatur, jo mere mรธrt bliver kรธdet, men mindre saftigt.
Vores skinkesteg er stegt ved 120 grader, som vist nedenunder.
Forvarm ovnen til รธnskede temperatur f. eks 120 grader alm. ovnvarme.
Tag skinken ud af pakningen og kig den efter. Rids oversiden i store firkanter pรฅ ca. 1,5 cm.
Smรธr oversiden med lidt rapsolie.
Sรฆt skinken pรฅ en rist lige over rodfrugterne i ovnen og sรฆt et stegetermometer i stegen.
Rรธr marinaden sammen.
Hold รธje med hvornรฅr rodfrugter er mรธre, det gรธres ved at stikke en strikkepind ind i dem. Kan du ikke stikke strikkepinden nemt igennem, er de ikke fรฆrdige.
Nรฅr temperaturen er prรฆcis 60 grader i skinkestegen, smรธres marinaden pรฅ svรฆren.
Skru ovnen op pรฅ 200 eller 220 grader, og hold รธje med stegen. Sluttemperaturen skal vรฆre 70 โ 72 grader, prรฆcis.
Kom bagepapir eller folie over svรฆren, hvis svรฆren begynder at blive mรธrk.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter.
Lav saucen eller dip nu.
Rodfrugter kan ogsรฅ spises som de er eller med en klat koldt smรธr.
Server langtidsstegt skinkesteg straks.





Based on 69 Review(s)


















Britta skriver
Hvor lang tid skal den stege?
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Britta
Det er svรฆrt at sige, da der er forskelle pรฅ ovne. Brug stegetermometer, sรฅ gรฅr det ikke galt.
Beregn i hvert fald, to timer til stegningen i ovnen, ved vores fremgangsmรฅde.
Jo lavere temperatur, jo lรฆngere stegetid.
Hรฅber det hjรฆlper dig lidt !
Mvh.
Bjรธrn
Karen skriver
Min steg vejer 3 kg. Hvor lang tid fรธr tรฆnker du den skal i ovnen for at langtidsleje? Tre timer?
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Karen
Jeg tror du skal beregne lรฆngere tid! Men brug et stegetermometer, sรฅ gรฅr det ikke galt.
Hvis du vil afkorte stegetiden, kan du skrue lidt op for temperaturen.
Mvh.
Bjรธrn