Klassisk Fondue
Af min madopskrift
Fondue var meget brugt i 80èrne, men det laves ikke så meget mere og det er en skam, da det er hyggeligt og man kan sidde en hel aften og hygge sammen med gæsterne om maden.
Man kan være ca. 4 personer om hver gryde, da det gælder om, at holde grydern i kog.
Der laves ofte den helt klassisk fondue med olie, men fondue med rødvin var også almindeligt.
Ingredienser fondue:
- Tiger-rejer
- Almindelige rejer
- Oksekød i tern
- Kalvekød i tern
- Kalkun i tern
- Kylling i tern
- Pølser skåret i stykker på 2-3 cm
- Champignon
- Rød Peber
- Løg i flager
- Forkogte kartofler
- Og meget mere
Fremgangsmåde fondue:
Fonduen anrettes i 2 gryder.
- En gryde med ren solsikkeolie og en gryde med rødvin og halv solsikkeolie.
- Fondue gryderne varmes op på komfur og holdes derefter varme på et specielt indrettet fonduesæt hvor der er stearinlys under.
- Der stikkes et træstykke ned i gryden. (evt. en tændstik) når det bruser omkring tændstikken er fonduen klar til brug.
Kommentarer
Ingen kommentarer