Til 4 pers. Tid: ca. 8 timer.
Langtidsstegt kalvespidsbryst tager op til otte timer at tilberede, men kalvespidsbryst er også et meget sejt udskæring, som dog har meget smag.
Ingredienser:
Et stk. kalvebryst (spidsbryst)
1 mørk øl f. eks porter
Timian
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 spidskål
Smør
Lidt citronsaft eller lemon (økologisk)
Karse
Sød chilisovs
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kalvebrystet svitses på alle sider på en varm pande, og lægges i et ildfast fad. Gnid hvidløg godt ind i overfladen. Overhæld med øl og drys lidt groft salt og peber henover. Drys med Timian.
Overdæk stegen med stanniol, så det holder tæt.
Sæt ovnen på 80 grader og lad stegen stå i ca. 8 timer.
Inden tilberedning skæres spidskålen i strimler. Disse steges på panden, først i olie, hvorefter lidt smør tilsættes.
Vend kålen og tilsæt lidt af den stegesky, brystet er tilberedt i.
Det sidste minut overhældes spidskål med sød chilisovs, der svitses med 1 minut.
Server Kalvespidsbryst ovenpå en bund af stegt spidskål og drys med karse samt lidt citronsaft eller lemon.
Tilbyd brasede kartofler til.
Kommentarer
Ingen kommentarer